|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
09.09.2010, 17:48 | #1 |
Syria + Jordania + Liban, Listopad 2010r.
Zapodam temat, bo może jakaś zbłąkana dusza jest sama i chciała by dołączyć
No więc informuję co następuje : Jak by dla kogoś polskie lato okazało się za krótkie, za desczowe za zimne lub za ciepłe (niepotrzebne skreślić), czuje głód kilometrów i przygody ... to ustawiamy się na zwiedzanie Syrii + Jordania + Liban ( na miejscu ok 14 dni ). Jedziemy do Grecji autem z przyczepką, dalej na kołach, powrót też przyczepka ( może śnieg leżeć ... ) Wiem ,wiem , tylko Ci co czują się winni się tłumaczą Ale ja czuję się winny... Miejsce w aucie i na przyczepie jest jeszcze jedno Jak znajdzie się chętnych ponad plan to chętnie z kimś pojadę na kołach Koszty : wizy i opłaty graniczne ok 1900zł Dystans : ok 7-8tys. km ( + 3800km samochodem) , lub co mnie by ucieszyło 11-12kkm na kołach Czas: ok 3 tygodni. Noclegi: namiot + spanie po dachach za 3-5$, ( koniecznie ciepły śpiwór z temp. komfortu w okolicach zera , nie mówię , że tyle będzie ale.. ), czasem jakiś pokój w motelu Wyżywienie: coś tam przywieziemy, coś się dokupi, jakieś kebaby i inne lokalne specjały ale raczej nie rozrzutnie. Na miejscu : zwiedzanie, pewnie to co zaproponują przewodniki dostępne na rynku + to co znajdziemy ciekawego w necie, okrojone czasem którym mamy do dyspozycji. Dużo video, jeszcze więcej foto W piachu raczej nie zamierzamy się kopać po osie ... pustynie tam są raczej kamieniste. Koszt ogólny : ok 5000zł. Wyjazd niekomercyjny więc można wydać 4500,- a można i 9999,- wszystko zależy od Waszej wyobraźni Gorąco zapraszam. |
|
|
|