|
Serwis Ramires Honda, Stihl, Makita, Husqvarna i inne. Naprawy sprzętu spalinowego. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
10.11.2023, 13:04 | #1 |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 2 godz 55 min 10 s
|
Serwis urządzeń spalinowych
Dzień dobry wszystkim.
Oferuję serwis urządzeń spalinowych zaczynając na piłach/kosach/kosiarkach a kończąc na agregatach czy małym sprzęcie budowlanym. Pracuję na oryginalnych częściach silnikowych. Tylko i wyłącznie po konsultacji z klientem mogę odejść od tej zasady na wyraźnie życzenie. Główne marki, które serwisuję/naprawiam to: - Honda (autoryzacja HONDA) - Mikasa (autoryzacja Honda/Mikasa) - Orec (autoryzacja Honda/Orec) - Wacker - Stihl (autoryzowany serwisant) - Makita / Dolmar - Husqvarna - Briggs & Stratton Dodatkowo zakres usług uwzględnia Honda Marine a więc wszelkie silniki zaburtowe. (autoryzacja HONDA). Honda i pochodne - serwis gwarancyjny i pogwarancyjny. W ofercie części jak i nowe urządzenia. Forum oczywiście może liczyć na zniżki bądź kolejność w serwisowaniu. Lokalizacja serwisu Otwock i Józefów. Adres serwisu głównego: Branżowa Hurtownia Narzędzi (Honda / Mikasa / Orec / Pramac) ul. Elizy Orzeszkowej 3 05-420 Józefów k/Warszawy Serwis nr 2 ul. Majowa 291, 05-400 Otwock Telefon: 796 316 753
Ramires Serwis HONDA Industrial / maszyny i urządzenia spalinowe - Otwock / Józefów Ostatnio edytowane przez ramires : 10.11.2023 o 14:45 Powód: dane uzupełnione |
10.11.2023, 13:16 | #2 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Administracja działa w dziale PID na innych zasadach niż pozostali?
Cytat:
|
|
10.11.2023, 13:44 | #3 |
Administrator
|
Misiu drogi, słoneczko się u mnie nie zapala - Dzieju potwierdzi, że składki wszelkiej maści są opłacone.
Każdorazowo musiałbym zmieniać plik konfiguracyjny aby to ustawić, potem ustawić słoneczko a następnie znowu zrobić tryb chroniony admina.
10.11.2023, 13:46 | #4 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Tylko pytam. Dziękuję.
|
10.11.2023, 13:47 | #5 |
Administrator
|
30.01.2024, 15:42 | #6 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF300 Rally
Online: 18 godz 54 min 22 s
|
Kierowniku... serwisik Sztilki trza zrobić. Leży już wiele lat od ostatniego serwisu, przed którym leżała wiele lat. Niech się porusza trochę. Droższe piniędzy chyba nie będzie?
|
30.01.2024, 16:01 | #7 |
Administrator
|
Stihl ma 39 modeli pił... weź chociaż pierdnij dla orientacji
Zrobię co trzeba będzie jeśli będzie sens (małe modele są... jednorazowe)
05.02.2024, 19:23 | #8 |
Obiecałem coś napisać w temacie naprawy to do dzieła
Będzie już ze 20 lat, jak kupiłem od kolegi agregat prądotwórczy za śmieszne pieniądze – oczywiście niesprawny. Agregat to Honda EM 30. Po zakupie pochwaliłem się Motormaniakowi, a on mnie zgasił, bo za 300zł to pewnie podróbka i jeszcze nie na chodzie. Nawet nie przypuszczałem, że i to podrabiają, ale ciekawy wiedzy znalazłem stronę gdzie w kilku punktach było wyszczególnione co sprawdzić, żeby się przekonać, czy to oryginał, czy podróbka. Okazało się , że to oryginał, a mówimy tu o sprzęcie, który wtedy kosztował w okolicach 8500zł. Po rozbiórce częściowej okazało się że brak jest cewki zapłonowej, Cewki alternatora są spalone, a koło magnesowe uszkodzone. I teraz największa ciekawostka. Silnik wygląda, jak by nigdy nie był odpalany. Świeca bez żadnego nalotu denko tłoka zupełnie czyste alu, a pod pokrywką zaworów sucho i czysto. Wobec tego pytanie? To w jaki sposób został upalony zespół prądotwórczy? Jedna myśl mi przychodzi do głowy. Agregat był wystawiony gdzieś na ekspozycji i tak sobie stał, ale sprzedawca miał szwagra, który przez przepadek taż miał taki sam agregat. Niestety ten „szwagrowy” był pewnie mocno ciurany na budowie i stało się co na fotkach. Pomysł jest jeden! Podmienić te elementy. Sztuka się zgadza. Po jakimś czasie pewnie się agregat zezłomuje , albo sprzeda za miskę ryżu. I tak w skrócie stałem się posiadaczem tej zabawki, ale żeby nie było za ryż zapłaciłem. Jakie mam oczekiwania szanowny panie Ramirez Etap 1 Spróbować założyć koło magnesowe te proste od silnika który występuje w maszynach budowalnych. Takie koło widziałem na Aledrogo nowe za 100zł? Cewkę mam chyba nową właśnie przez pomyłkę kupioną do tego prostego koła. Dobrać cewkę i spróbować to odpalić. To by dało odpowiedź, czy warto cokolwiek dalej robić. Etap 2 Jeśli silnik będzie sprawny to pozostaje wymiana koła magnesowego. Koło ma bicie jest chyba odklejony magnez. Cewki do przewinięcia. W Warszawie na Modlińskiej rozmawiałem zrobią bez problemu. Płyta z elektroniką? Nie mam schematu nie wiem czy jest sprawna? Jeśli będzie schemat mogę sam posprawdzać proste elementy elektroniczne typu diody – tranzystory itp. Jeśli by się okazało, ze masz coś z tych gratów (używki) to wielka radość poniesie mnie na skrzydłach do Ciebie. Zapakuje te graty do auta i przyjadę. Kawę się wypije i powspomina stare czasy afrykańskie.
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
|
|
|