|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
20.08.2024, 21:35 | #1 |
Autobanned.
|
Malta
Muszę szybko zabić kaca po wizycie w Chorwacji. Kto był na Malcie na własną rękę - wszelkich porad szukam.
20.08.2024, 21:42 | #2 |
Moderator
|
Patrz, "w Chorwacji" mówi, a nie "na Chorwacji". Musi jakiś inteligent
Maltę mam na celowniku więc zakładam na ten wątek taktycznego Janka.
"Jeżeli ktoś ci mówi że jesteś koniem to za pierwszym razem możesz się obrazić, za drugim razem dać w gębę, ale za trzecim razem już kup sobie siodło." Ostatnio edytowane przez Danny : 20.08.2024 o 22:56 |
20.08.2024, 21:58 | #3 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 100K+
Online: 3 tygodni 4 dni 8 godz 24 min 6 s
|
Brak (przynajmniej ja nie znalazlem) piaszczystych plaz. Jesli wiec oczekujesz piaszczystych plaz to bedzie przedluzenie kaca chorwackiego:-)
pozdrawiam trolik |
20.08.2024, 22:21 | #4 | |
Miasto: DTR
Online: 2 miesiące 2 tygodni 4 godz 18 min 11 s
|
Cytat:
Byłem w sierpniu i w dzień gorąco a w nocy nie ma czym oddychać Może być przyjaźniej we wrześniu - chyba że tak lubisz Plaże piaszczystą można znaleźć ale piasek gorący jak .... Fajna komunikacja zbiorowa |
|
21.08.2024, 13:26 | #5 |
Autobanned.
|
Na zimę destynacja - konkretnie chciałbym na Sylwka tam lecieć.
21.08.2024, 15:37 | #6 |
Miasto: DTR
Online: 2 miesiące 2 tygodni 4 godz 18 min 11 s
|
To sprawdź czy lokum ma ogrzewanie -nie wszyscy mają i potrafi być pleśń/wilgoć
Taka anegdota Chciałem wynająć tam skuterek ale w jednym punkcie brak , w drugim cena wygórowana i skuterki wyglądały tak sobie a w trzecim pani powiedziała że mi nie wypożyczy bo nie mam kategorii A1 i już |
21.08.2024, 16:59 | #7 |
trampkarz emeryt
|
A co jest nie tak z Chorwacją teraz?
Byłem tam motorem w 2010r. i było słonecznie, ciepło, fajnie, tylko ludzi dużo bo sierpień. Sporo się zmieniło? |
21.08.2024, 18:19 | #8 | |
Autobanned.
|
Cytat:
- Polaków tyle co w Mielnie i podobne zachowanie, to samo z Niemcami - hamburger po 15 EUR; Kawa 3-5 EUR za czarną małą. - temperatura 40" - plaża kamienie - ale nie takie jak w Grecji czy Hiszpanii - góry i padoły - zabytki po za Korculą nie zachwycają mnie - bo ich nie widać w tłumie głów - parking po 10 EUR/1h (z dziećmi autobusem jechałem spoza centrum). To tak na szybko. Nie dla mnie.
21.08.2024, 18:20 | #9 | |
Autobanned.
|
Cytat:
21.08.2024, 19:05 | #10 |
blink
|
Jak masz auto z wypożyczalni to wszędzie blisko, ja celowo wybrałem lokalizację poza stolicą (Marsaskala).
Byłem w tym roku 1-6 stycznia. Pogoda była w sam raz na zwiedzanie, jakieś 20 stopni i słonecznie ale do wody nie właziłem. Warto zobaczyć wyspę Gozo i tradycyjnie Valetta, Mdina. Auto z wypożyczalni z wyprzedzeniem kosztuje grosze.