|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
29.09.2008, 03:39 | #1 |
Miasto: Łęczyca
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 6 godz 21 min 59 s
|
Bi-xenony H4
Witam- ostatnio pojechała mi oryginalna żarówka H4 60/55 W taka niebieska co przyjechała w moim trampie z niemiec. Swieciła niezle. Załozyłem nową H4 zwykłą no i porażka - światło mdłe jak ze swiecy woskowej. Wypatrzyłem na allegro taki zestaw i mysle intensywnie coby zakupić
http://moto.allegro.pl/item440507455...er_gratis.html Jakie sa opinie forum - czy to sie sprawdza? Czy też trzeba zakładac chłodnice i spryskiwacze na reflektor? |
29.09.2008, 08:25 | #2 |
Gość
Online: 0
|
|
29.09.2008, 08:36 | #3 |
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 6 dni 5 godz 6 min 26 s
|
Widziałem cos podobnego na stacji orlenu. Dwie żarówki H4 Philips-a. Philips reklamuje na opakowaniu że dają do 20% dłuższy strumień światła i chyba 50% jaśniejszy. Soczewki tych żarówek barwione sa na niebiesko. Dwie kosztowały 55 zł więc to chyba nie były xenony ale za to 5 razy tańsze a może też niezłe. ALe tego nie sprawdziłem, tyle co wyczytała.
|
29.09.2008, 09:59 | #4 |
Miasto: Krk-NH
Motocykl: XT 600E stage 2
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 32 min 11 s
|
wiec,
mialem takie cos w poprzednim moto (cbr) i powiem tak: pomnijając kwestie legalnosci a borąc pod uwage kwestie zasiegu, mocy, itd - warto.). bylem b. zadowolony. nie wiem tylko jak z zywotnoscia żarnika na dziurach (cóż, CBR z z asfaltu jnie schodzila) pozdr J |
29.09.2008, 12:37 | #5 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
Mnie wk*rwia, że policja nie trzepie kasy na mądrych inaczej, mających takie gówna w światłach oślepiając kierowców z naprzeciwka.
Po cholere to ładować? Trwać w mylnym błędzie, że skoro lepsze światło, to lepiej widać...? Gówno prawda. W nocy oślepia, Ci z naprzeciwka widzą mniej i niebezpieczeństwo czołówki większe. Czasem na prawdę marzy mi się praca w policji na jakimś BMW i bezlitosne tępienie debilizmu w dresie i światełkami z remizy. DO tego brak migacza, nietrzymanie się swojego pasa, parkowanie gdzie popadnie... Normalnie nic tylko bym klepał mandaty, muahahahahahhaa!! .
29.09.2008, 12:45 | #6 | |
Gość
|
Cytat:
Zdrv! |
|
29.09.2008, 12:53 | #7 |
Common Rejli
|
Nie minął mnie nikt z dobrze wyregulowanymi światłami. Tak o!
PS: moim zdaniem, które jest mojsze bardziej niż wajsze, Zenony H4 to remiza.
29.09.2008, 13:13 | #8 |
poleca: filcy - jako obuwie trwałe, zawsze modne i wygodne
Miasto: W-wa/Stare Bielany
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 19 godz 33 min 26 s
|
Ja tam się nie znam, wiem tyle co gdzieś tam usłyszę albo przeczytam, dlatego wkleję fragment tekstu popierającego linię Wiecznego:
Cytat: Można się spodziewać, ze reflektory ksenonowe już niebawem zagoszczą w motocyklach seryjnych. Proces ich wdrażania jest znacznie opóźniony w stosunku do tego, co dzieje się w samochodach, ale też specyfika ruchu motocykla sprawia konstruktorom znacznie więcej problemów. Duże amplitudy ruchów wzdłużnych, zarówno na nierównościach drogi, jak i podczas hamowania czy przyspieszania, a także boczne przechyły pojazdu, wymagają zastosowania niezwykle sprawnego systemu poziomującego. Modyfikacje samej instalacji elektrycznej nie są szczególnie skomplikowane. Samodzielne montowanie lamp wyładowczych w tradycyjnych reflektorach to naruszenie warunków homologacyjnych motocykla i całkowite lekceważenie innych użytkowników dróg, permanentnie oślepianych taką bezmyślną przeróbką. Źródło: D. Dobosz, Od karbidu do ksenonu, "Świat Motocykli" nr 10/2008, s. 122.
"Im wyżej się wznosimy tym mniejsi wydajemy się być tym którzy zostają na dole" F. Nietzche Ostatnio edytowane przez szwedzkikucharz : 29.09.2008 o 13:31 Powód: Poplątałem tytuł publikacji, było "Od ksenonu do karbidu". Mówiłem, że się nie znam :) |
29.09.2008, 13:24 | #9 | |
Gość
|
Cytat:
Zdrowia! |
|
29.09.2008, 13:36 | #10 |
Common Rejli
|
O, jest coś ciekawego w ŚM . Mam akurat ten numer, kupiłem dla tej naklejki. Wiecie, "WSZYSCY SIĘ ZEMŚCIMY" .