![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Piotrków Trybunalski
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 80800
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 11 godz 55 min 5 s
|
![]()
Lubicie jednak szukac jakis dupereli po necie jak juz setki razy pewne sprawy zostaly na tym forum wyjasnione.
Kupuj DID-a z Sunstarem jesli chodzi o łancuch, kupuj klocki Nissin (niebieskie lub złote), opony to TKC lub Annakee; filtry paliwa oryginal Honda itd. Opłaca sie odłozyc wieksza kase na pewne podzespoly bo beda sprawowaly sie o wiele lepiej niz jakies wynalazki !!! Po co na swojej osobie po raz kolejny przekonywac sie ze szkoda bylo wydac kase ![]() Tak samo w temacie tlumikow itd.....NIE EKSPERYMENTOWAC NA SAMYM SOBIE, wiedzac po tysiacu wypowiedzi co jest dobre a co nie ![]() Chyba, ze jestes mega indywidualista jak np. kolega Pastor ktory wiekszosc tematow robi pod siebie samego (swoj wzrost, waga, wymagania itd) ![]() Ps Serwis HONDY nie zawsze ma mega ceny na rozne czesci...wystarczy zadzwonic lub napisac by sie przekonac, a zapewniam Was ze ich wykonanie jest japonskie a nie chinskie !!!! ![]() Zdruuuuufffffff |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
heu ?
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
![]()
Zębatki VAZ dają rade, co do Nissinów to znajomek zeznaje że ich jakość ostatnio mocno podupadła.
Pozdr newrom
![]() |
#4 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 53 min 59 s
|
![]()
hmm, NISSIN owszem, bardzo MOCNO olewa rynek detaliczny, ale dalej jest jednym z czołowych dostawców u producentów motocykli.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Piotrków Trybunalski
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 80800
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 11 godz 55 min 5 s
|
![]()
Klocki Nissin kupicie w kazdym salunie hondy w polsce
![]() ![]() Moim skromnym zdaniem super hamuja, nie piszcza, nie lataja w zaciskach i co najwazniejsze nie zuzywaja tarczy tylko same siebie ![]() Cena za tarcze to ok 100pln (niebieskie), złote ok 130 Jesli macie zamiar potestowac inne odezwijecie sie do Kukiego od nas z forum, niech Was oswieci jak wygladaja tarcze hamulcowe po przebiegu 25tys km od nowosci !!!! maja MEGA progi, nierowno starte i w dodatku piszcza...klocki cale, twarde...po 3 kompletach tarcze do wymiany !!!! Guzzyboy ma Afryke z przebiegiem ponad 130tys km i tarcze "prawie" jak nowe ![]() Nie warto kombinowac w przypadkach potwierdzonych klinicznie ![]() Hej |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ratownik
Miasto: Katowice
Przebieg: 72800
![]() Online: 6 dni 1 godz 57 min 3 s
|
![]()
ja mam przebieg 53 tyś i mam tarcze jak nowe, nie wiem jakie mam w przodzie bo od 15 tys na nich jeżdze i jest git.
A pytanie w sprawie waz to mój kumpel chcial przezemnie zadać, ja oczywiście jestem za tym żeby dopłacić i miec lepsze a nie niewiadomo co. a Nissiny w hondzie w kraku trzeba czekać :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
|
![]()
a jakie chcesz?
![]()
![]() |
#8 |
ratownik
Miasto: Katowice
Przebieg: 72800
![]() Online: 6 dni 1 godz 57 min 3 s
|
![]()
Narazie nie chce Ramirezie! jak bede potrzebował napewno do Ciebie się zgłosze, a kiedyś potrzebowałem na tył klocki i poiwedzieli mi w hondzie, że nie mają
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
|
![]()
To wyjasnie Wam jak to wygląda z pierwszej ręki z Nissinem.
Jest sobie owa firma NISSIN, którzy są generalnie tak zadufanymi dupkami, że szok. Oni by nawet nie chcieli sprzedawać ich w detal tylko bezpośrednio ASO, ale nikt nie wywali masy pieniędzy na nie aby trzymać je na stanie. Dlatego jest sobie generalny dystrybutor na IV RP i ... ma problem, aby zamówić je. Ostatnio miałem okazje sam składać zamówienie na 20 kompletów do rożnych modeli i ... dostalem 10% zamówienia. To, co importer zamawia i chce mieć jest bardzo różne od tego co dostaje, i dlatego są problemy z ich dostępnością. Poruszałem już wielokrotnie temat tarcz hamulcowych do AT i nie tylko firmy NISSIN bo są jedne z lepszych w klasie ale sytuacja wygląda jeszcze gorzej, bowiem oni chcą aby ... zamówić po 50 sztuk z każego rodzaju. To nawet nie był by kłopot dla importera, ale ... czas oczekiwania na zamówienie z NISSIN-a wynosi często dłużej niż kadencja prezydenta obecnego ... więc ... nawet się nie starają zamawiać tego i pozostają klocki, których dostępność jest sporo lepsza niż tarcz i reszty szpejów NISSIN-a.
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
jak nie ma czego to można zakładac VAZ. spokojnie tylna wytrzyma nawet najmocniejszego DIDA ale co do przedniej powiem coś za jakiś czas
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
LS2 MX 456 miał ktoś w garści? | majo | Kaski | 14 | 08.02.2015 14:31 |