![]() |
|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
dziewczyny, chłopoki!
siadamy na toki, jedziemy do rzeki! myjemy pitoki! eeee.... no nie to chyba nie tu.... no dobra. wraca temat pierscieni aluminiowych do wklejenia na gaznik do RD07/07a tak zeby air-box dobrze, latwo i szczelnie sie zakladal bo wiadomo ze zawsze byl z tym cyrk. musze kilku moim klientom wkleic takiego cusia i moge puscic produkcje seryjna - pytanie czy jest sens, zebym potem nie zostal z workiem pierscionkow. robione to bedzie z ALU. cena pewnie max 15pln ale to jak mi dopiero wykonawca powie bo zgubilem adres starego i musze szukac kogos kto poda rozsadna kase. wiec, beda chetni? palić sprzęta? MAM CENE: 18PLN + KW SZTUKA zamówiłem na poczatek 30 sztuk - jak do mnie dotra to napisze i zaczne wysylki INSTRUKCJA MONTAŻU 1. nie montujemy pierscienia na elemencie plastikowym kiedy jest na gazniku! to najwazniejsze - moze nam kapnac klej do dyszy powietrznych i gaznik bedzie do kosza. przed klejeniem odkrecamy cztery srubki m4 i zdejmujemy plastik 16188MW0671 - konieczne jest do tego uchylenie gaznika ku gorze - nie ma potrzeby wypinania ssania ani demontazu linek - ale dla wygody warto gazniki 'wyskoczyc' z kruccow i uniesc 2. najlepiej sprawdza sie zamontowanie tylko jednego pierscienia na gazniku na ktorym sa linki tj. tym ktory podaje mieszanke na tylny cylinder 3. najpierw robimy wszystko 'na sucho'. przymierzamy i gdy wszystko bedzie OK bierzemy sie za klejenie. wklejonego pierscienia nie da sie juz usunac 4. jak wszystko pasuje to odtluszczamy element plastikowy i pierscien czym tam kto lubi ( nitro odpada) i dajemy cieniutka warstwe kleju na powierzchnie gorna plastiku 5. ja od poczatku uzywam do tego klejow cyjanoakrylowych np. Kropelki, Cyjanopan itp. 6. po wklejeniu usuwamy nadmiar kleju - wystarczy go dac naprawde bardzo malo - im mniej tym lepiej bo i tak wylezie po wcisnieciu pierscienia 7. czekamy az wszystko wyschnie i wkrecamy na m4 na gaznik
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 24.12.2020 o 08:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Ja wezmne jakby co
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 3 dni 7 godz 26 min 53 s
|
![]()
Jak się ktoś zastanawia czy warto, to nie warto sie zastanawiać ino brać. Zakladanie puchy na gaźniki z czym takim to kilka szybkich minut i się czlowiek nie wkurwia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: 07z różowym napisem
Przebieg: 70000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 19 godz 43 min 20 s
|
![]()
Ja bym wziął.- do 07. 2 sztuki.
To co? Śmigamy ? RD11A -> Black 690SM-> RD07 Ostatnio edytowane przez matti : 25.11.2020 o 12:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Szynszyllu, napiszesz w wolnej chwili na co to wklejasz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
to jest bardzo precyzyjnie wykonane ( tolerancja 0,2mm) i wchodzi wlasciwie na wcisk. zawsze dawalem kilka kropelek zwyklego 'cyjanopanu/kropelki' na obwodzie i wystarczalo w zupelnosci. juz tego ani nie ruszysz ani nie wyjmiesz.
co istotne - potrzebny jest tylko JEDEN pierscien na jeden motocykl. dajemy go na gaznik z linkami gazu wiec ten co zasila tylny gar. tak jest najwygodniej. z dwoma jest zle i nie ma to sensu. JEDEN!!!
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 18.11.2020 o 07:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2017
Miasto: Giżycko
Motocykl: XRV 750 Africa Twin
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 20 godz 19 min 16 s
|
![]()
Wpisuję się na listę po jedną sztukę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Miasto: Rabka-Zdrój
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 5 godz 53 min 52 s
|
![]()
Ja również chętny na jedną sztukę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
oki doki - tak jak napisalem wyzej - bede mial w rekach rozpoczne wysylke - czlowiek ktory podjal sie wykonania napisal ze moze byc ono zrealizowane dopiero w okolicach polowy grudnia wiec prosze o cierpliwosc. dal najlepsza rozsadna cene wiec sie dogadalismy. sezon chyba sie juz skonczyl wiec jest luz montażowy. bede mial w lapkach - wrocimy do tematu. 30 szt. zamowionych - po jednej na motocykl.
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2019
Miasto: Zachodniopomorskie
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 11 godz 9 min 36 s
|
![]()
Hejo!
RD07 znaczy RD07A również? Jeśli tak to chętny jestem nawet bardzo. Pozdrawiam Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Gaźnik | KORNIK | Uklad paliwowy i wydechowy | 0 | 08.08.2019 14:42 |
Jak założyć pierścień zabezpieczający sworzeń w KTM? | Lepi | Inne - dyskusja ogólna | 8 | 11.03.2009 21:59 |
gaznik | fazi | Uklad paliwowy i wydechowy | 5 | 10.04.2008 19:10 |