![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Termin: 7.09 - 27.09
Dojazd: Torshavn, Dania - 1350 km po autostradach - więc pewnie jeden dzień, 8.09 o 15:00 prom Hirtshals - Seyðisfjörður, płynie 18 godzin. Powrót: prom 26.09 do tego samego portu. Koszt promu z motocyklem, kuszetką i sensownymi posiłkami - 500 EUR w obie strony. Na miejscu planu nie mam jeszcze, ale też nie chcę niczego na twardo planować. Na pewno chcę zobaczyć Sneffelsa no i zorzę polarną ![]() Noclegi jak się da - może być namiot, może być schronisko czy motel. Na zachętę to: |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Nysa/Reykjavik
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 3 miesiące 1 tydzień 11 godz 10 min 37 s
|
![]()
Sneer,a skąd ta informacje,że prom płynie 18 godzin? Ja płynę w połowie sierpnia i prom płynie 48 godzin
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Oczywista oczywistość że 48h.
Pogoda we wrześniu chyba niezbyt motocyklowa... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
![]()
no, omskło się z tych 18. Pewnie ze 48, trzeba dwa razy zarcie na promie kupic, a tanio nie jest
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
![]() Cytat:
Na Islandi jedna z atrakcji sa biale noce. Ale za to jest mala szansa na zorze we wrzesniu- ja kiedys wracajac we wrzesniu z Alaski widzialem zorze tylko raz. Ale widok niezpaomniany powodzenia na wyjezdzie. PS.motele tez niezbyt tanie sa. Celuj w domki pracownikow drogowych oraz te,co sluza za schronienie dla podroznych ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
![]()
A co się dzieje we wrześniu w .is? Wg informacji z sieci pora deszczowa zaczyna sie miesiac pozniej.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
![]() Cytat:
Ja mialem w czerwcu opad sniegu,ale za to przez pierwsze 3 tygodnie padalo tylko kilka razy,ale to byla polnoc, ktora jest w miare sucha i zimna. Na poludniowym brzegu wyspy padako te zkilka razy,ale kilka razy dziennie ![]() Poza nizsza o okolo 3 st temperatura we wrzesniu jest mozliwosc,ze "pora deszczowa" przyjdzie 2-3 tygodnie wczesniej ,moze mocno lac od polowy wrzensnia. Ja Cie nie chce odciagac od wyjazdu na ta wyspe,ale jadac na Islandie najwazniejszym kryterium sa chyba ceny biletow i wlasnie pogoda. Miejsce jest super, spedzilem tam jedne z najlepszych wakacji w zyciu. We wrzesniu turystow bedzie bardz malo, dla niektorych to plus, dla innych minus.
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
![]()
Dzięki - w sumie mnie nie zniechęciłeś. W zasadzie im mniej ludzi, tym lepiej; spanie pod namiotem i tak raczej odpada: za zimno i za mokro. Za to 7 stopni to genialna temperatura do latania, szczególnie po szutrach, gdzie trzeba się trochę powysilać.
Cały czas Islandia walczy we mnie z Gruzją/Armenią, ale jeśli tylko nie będę miał problemu z terminami promu vs. praca, to będzie Islandia. |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
W sumie mialem sie nie odzywac,...bo co ja tam wiem,ale chyba musze
![]() ![]() ![]() ps.Snieg moze tam przysypac nawet w lipcu...i to sporo ![]() Zorze udalo mi sie widziec juz w sierpniu,ale bylem w najglebszej czasci fiordow zachod.Nie masz gwarancji ich zobaczenia,ale szanse.Biale noce sa przereklamowane,hehe.. Ostatnio edytowane przez myku : 30.07.2012 o 14:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
![]()
Wlasnie przeczytalem Twoj watek o wyjezdzie za 2 tygodnie i mnie to zainspirowało. Zorza powinna w tym roku byc wyjatkowa, sledze to zjawisko dosc systematycznie i tak dobrze nie bylo od lat.
Łamię się jeszcze, czy nie zrobić objazdówki nad Kaspijskie a do .is kopnąć się wygodnie samolotem. Ale chyba mnie przekonaleś. I zdjęcia Luca. Nie mam słów. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
We wrzesniu na Sycylie | dj.1 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 4 | 13.06.2014 15:46 |
Ruminia we wrześniu | mihoo | Przygotowania do wyjazdów | 2 | 07.08.2013 13:42 |
Rumunia-Mołdawia-Ukraina w sierpniu/wrześniu | Marek70 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 3 | 23.08.2012 16:08 |
Szukam Chętnych Na Wyjazd We Wrzesniu | joker | Umawianie i propozycje wyjazdów | 103 | 04.09.2009 22:55 |