|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
25.12.2019, 21:41 | #1 |
Motocykl: RD03
Online: 3 godz 47 min 8 s
|
Kurtka HEIN GERICKE Daylight2 GTX czy TUAREG DENALI?
Szukam opinii na temat tych kurtek - dziwna sprawa kurtka z goretexem tańsza od tej bez. Przeznaczenie asfalt i lekki szuter.
|
17.10.2020, 14:14 | #2 |
Motocykl: XL 650
Online: 5 dni 11 godz 37 min 18 s
|
Witam , podepnę się pod temat jeśli można . Czy użytkuje ktoś kurtką DANALI , jeśli tak to czy poleciłby czy może odradził . Interesuje mnie pod kontem wykonania oraz użytkowania w ciepłe dni powyżej 25 stopni. A może inny model tej firmy ? Miałem używany model TUAREG i byłem zadowolony tylko to był model z przed 20 lat , zastanawia mnie czy jakość wykonania odzieży tej firmy jest OK.
|
17.10.2020, 14:28 | #3 |
Gość
Online: 0
|
Hein Gericke jest (była?) bardzo porządną firmą robiącą świetne ciuchy motocyklowe. Moja żona ma zestaw tej firmy (nie pamiętam modelu) i szkockie deszcze i wiatry ubranko przeszło na piątkę.
HG ma bardzo dużo "fanów" w UK i jej używane ubranka się wciąż cenią, więc ja bym się nie obawiał zakupu ubrania tej firmy, ale w dobrym stanie. Wygląda na to że Denali to odmiana kurtki Tuareg z ichnią membraną Sheltex: https://www.motorcyclenews.com/produ...jacket-review/ |
17.10.2020, 20:13 | #4 |
Hein Gericke padło. Mam komplet summit. Trzyma się kupy, nie przemaka. Ostatnio łatkę naszyła mi na nogawkę Lidka, bo przypaliłem. Pisała mi, że już nikt w ten sposób nie robi membrany. Ciuchy ciężkie, jak namokną. Ja jestem zadowolony od 0-30 stopni.
|
|
19.10.2020, 18:18 | #5 |
Motocykl: XL 650
Online: 5 dni 11 godz 37 min 18 s
|
Radarman , Artek dzięki za podpowiedzi i opinie , mam zamiar wymienić ciuchy tej zimy i szukam jakichś dobrych w ludzkiej cenie . Moja stara kurtka Tuareg wydawała mi się bardzo przemyślaną konstrukcją w odróżnieniu od tej którą mam w tej chwili (firmy Mo...) z mikroskopijnymi suwakami przycinającymi materiał.
Jeszcze jedno pytanko może ktoś coś podpowie : Czy zakup ciuchów Hein Gericke w Polsce to tylko w internecie ? (po prostu warto by przymierzyć ) |
|
|