|
GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
08.12.2019, 15:17 | #1 |
Zakonserwowany
|
Program
Istnieje jaki prosty program za pomocą którego można wgrać trasy i mapę do garmina 64 ? Czy tylko mapsourse.
08.12.2019, 15:19 | #2 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Nie musisz mieć programu. Jak masz mapę lub tracka to po prostu kopiujesz do odpowiedniego katalogu. Garmin w przypadku map i gpx w przypadku tracka.
|
08.12.2019, 15:47 | #3 |
Motocykl: RD03
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
Easygps polecam .....prościej się nie da.
|
09.12.2019, 08:37 | #4 |
Zakonserwowany
|
Dzięki
09.12.2019, 22:10 | #5 |
Był Fafruk- jest po ludzku
Miasto: Augustów
Motocykl: RD04
Online: 2 tygodni 5 dni 21 godz 18 min 36 s
|
Garmin basecamp?
10.12.2019, 00:49 | #6 |
Gość
Online: 0
|
tak czy siak, to jest przeciwintuicyjne, ten cały soft Garniaka. Lubię urządzenie, bo jest twarde, ale programistów to bym do Gułagu wysłał.
|
11.12.2019, 12:02 | #7 | |
Cytat:
do konwersji prosty program GPS BABEL jeśli masz tracka np. w .kml od dłuższego już czasu używam do tworzenia trasek do łażenia, pod rower /co chyba Cię może zainteresować/, czy na moto GPSies. Wciąż się nie przekonwertowałem na tą nową platformę więc nie wiem co będzie dalej... Póki co robisz sobie trasę w GPSies jaką chcesz, ściągasz na dysk plik .gpx /pamiętaj aby był bez polskich znaków!/ i potem ładujesz go do katalogu garmina po podłączeniu urządzenia do kompa. Jak to powiedział Bukowski powyżej jest to może nie do końca superłatwe ale szczerze to trochę się nam w dupach poprzewracało bo jak pamiętam jeżdżenie z papierową mapą to było znacznie trudniej m
01.02.2020, 12:56 | #8 |
Gość
|
Nie chce nowego wątku zakładać, ale właśnie mnie BaseCamp do furii doprowadził.
Tyczę sobie trasę na mapie z podpiętego garmina 64. Mapa kupiona w sklepie Garmina, teoretycznie routowalna, więc nie ma lipy. 1. Nie umiem sprawić, żeby mapa ta była tez widoczna w BaseCamp bez podpinania urządzenia. 2. Jak zrobić, żebym mógł wybrać w garminie państwo przy szukaniu adresu? Mapa w urządzeniu jest, gdy robię find...select country to państwa nie ma. 3. I najwazniejsze - pracowicie wyklikałem sobie trasy, w Basecamp pięknie się wyznaczyły wzdłuż dróg. Wysłałem podróż do urządzenia i...zostały same waypointy a tracking między nimi jest po liniach prostych. help |
01.02.2020, 13:17 | #9 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
1. Jak ma być widoczna bez podpięcia do urządzenia? Wszak base camp chodzi po urządzeniu i mapach, które masz na nim zainstalowane. Chyba że zgrasz sobie tą mapę do kompa ale tak nie próbowałem.
2. Jaka to mapa? Sprawdź jakie mapy masz włączone jako aktywne. Jak masz za dużo aktywnych map to Garmin głupieje. Spróbuj zostawić tylko bazową i tą która cię interesuje. |
01.02.2020, 13:24 | #10 |
Gość
|
No wyobrażałem sobie, że jak kupiłem mapę na urządzenie, to na basecamp powinna być też widoczna offline albo możliwa do zainstalowania.
Ad.2 - chodzi o TOPO North Africa v4 Light. Jest aktywna tylko ona no i bazowa z Garmina. Na liście krajów nie ma ani Maroka, ani państw typu North Africa czy Algeria. Podejrzewam, że coś jest skopane w definicji mapy. |