|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
06.08.2012, 15:27 | #1 |
Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
Online: 5 miesiące 5 dni 17 godz 3 min 16 s
|
zakaz gps-u w egipcie
znalazlem takiego kwiatka:
http://technowinki.onet.pl/gadzety/g...1,artykul.html czy to nadal aktualne? bo robie wlasnie znajomym gps-a na wyjazd do egiptu i zglupialem...
06.08.2012, 21:59 | #2 |
Afryka zawsze w sercu i na tatuażu :)
Miasto: Bytom
Motocykl: BMW F800GS
Przebieg: 29167 M
Online: 3 tygodni 4 dni 12 godz 28 min 31 s
|
jak jak byłem w 2009 w Egipcie, wchodzac na Gore Mojzesza i podczas jazdy do Jerozolimy, mialem wlaczona N82 i sportrackera, ciagle slad mi nagrywal. Teraz jest pamiatka.
Raczej sie tym nie chwalilem, bardziej w kieszeni niz oficjalnie. Trzeba pamietac ze to jednak panstwo policyjne... Podobnie bylo z fotografowaniem w piramidach (babce skasowali karte jak zauwazyli ze robi zdjecia, a aparatu nie zabrali jak straszyli co niektorzy)
07.08.2012, 08:10 | #3 |
Zakonserwowany
|
W większości krajów afrykańskich obowiązuje taki zakaz , przynajmniej tam gdzie byłem nigdy nie było z tego powodu problemów , podczas rutynowej kontroli czy przez policję , czy gwardie national i wojsko . Na granicy trzeba tylko schować , potem założyć i jeździć .