![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Mikołów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 22 min 48 s
|
![]()
Wiem że wiele było o wałkach, mnie niestety też dotknął ten problem. Mam wyjęty silnik i zaczynam się zastanawiać co robić
![]() Chciałbym wymienić uszczelniacze trzonków, pierścienie (jeżeli gładzie będą ok) oczywiście uszczelki pod głowicą, więc już koszt min. 500pln. Jeszcze te zamienione koniki doszły (temat poniżej) Wczoraj odczyściłem wałek zdawczy i zonk... wydaje mi się że ma już dość. Wymiana wałka to kupa kasy, wałek chyba z 600 jeszcze uszczelki i na 100% jeszcze coś się wynajdzie. Czy wg Was ten wałek może jeszce troche polatać? (chciałbym się pewnie czuć na wyjazdach, mam takie schizy potem że całą droge będe myślał o tym wałku) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Piotrków Trybunalski
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 80800
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 11 godz 35 min 54 s
|
![]()
Połowa życia może mu została...ale nie wygląda za ciekawie
![]() jak już robisz wszystko zrób i to !!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
Na moim nie mam sladu takich zmian... Jak dla mnie to ten jest wyrypany...
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
A ja uważam że kolejne 150 000km zrobi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
nie no, pewnie tak. Tylko porównuje do mojego po 50
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
A moglibyście jeszcze zerknąć na zdjęcie głowicy w temacie niżej?
Pewnie macie doświadczenie czy moje przypuszczenia są słuszne.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
ja patrzyłem, ale niestety nie mam zdjęć ze swojej i nie moge z niczym porównać . poza tym to rd07a jest.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Köln/Opole
![]() Online: 1 dzień 6 godz 58 min 58 s
|
![]()
widzialem juz duzo walkow i powiem ze masz szczescie ten ci straczy na minimum 100.000km !
![]()
![]() |
#9 | |
|
![]() Cytat:
zostawie jak jest ( i tak mnie nie stac zeby kupic nowy i uszczelki itp. bo prowadze jeszcze remont vespy i starutkiego opla) Będe musial bardziej dbać, czesto smarować smarem miedxiowym i pilnowac zeby zebatka byla w dobrym stanie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
...już nie taki świeży
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Pawłowice - okolice
Motocykl: 1090R; 350EXC; 690R;
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 16 godz 9 min 45 s
|
![]()
Vooytas - dzisiaj zrobie zdjęcie mojego starego wałka - to zobaczysz jak wygląda wyrypany wałek. Spoko - jeszcze pojeździsz troche.
Przy okazji oblukam te koniki |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wałek zdawczy - jak wyeliminować luz?? | tomozdyn | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 28 | 12.07.2017 08:46 |
Czy warto zmieniać wałek zdawczy | Vooytas | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 62 | 09.06.2010 00:34 |