|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
30.04.2017, 01:17 | #1 |
Konto zamknięte na stałe
Motocykl: RD03
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
IZI Meeting 2017 - dojazd
Pomyślałem żeby zacząć osobny wątek o dojazdach na tegoroczny IZI Meeting aby uniknąć wielostronicowego bałaganu pod jednym tytułem (wejściówki, uwagi do organizatorów, spotkania, a potem pewnie masa galerii zdjęć i filmów). Jeśli to słaby pomysł, poproszę moderatorów o podpięcie postu pod istniejący już wątek IZI Meeting 2017.
Do rzeczy. Ponieważ na razie nie mam szalonych widoków w tym roku na wyjazdy motocyklowe, chcę wykorzystać posiadany czas możliwie sensownie. Na dziś mam zaplanowany udział zarówno w IZI jak i w Rajdzie Tukan (bez obaw, to nie trasy będą takie łatwe, że 125-tką da się przejechać, tylko ja będę tam w charakterze wsparcia wolontariackiego ) Na IZI ruszam z Łodzi w poprzedzający go czwartek o jeszcze nieustalonej godzinie, możliwe że dopiero po pracy, śpię w Złotym Stoku nieopodal Kłodzka żeby kolejnego dnia móc wreszcie spokojnie i za widoku "zaliczyć" Autostradę Sudecką i Drogę Stu Zakrętów w całości, a nie kawałkami czy po nocach jak do tej pory. Dodatkowo będę chciał zatrzymać się na chwilę w miejscowości Strużnica, gdzie mam do zrobienia kilka fotek (ewentualnie na popas w lokalnej knajpie). Naszkicowałem trasę widoczną tutaj: https://trips.furkot.com/ts/H8w3TE Jeśli ktoś ma ochotę dołączyć do mnie w piątek w Złotym Stoku do spokojnego przejazdu widokowo-turystycznego, to zapraszam. Nie namawiam na wspólny start w czwartek w Łodzi, ponieważ zdaję sobie sprawę z mało atrakcyjnych prędkości oferowanych przeze mnie na "nudnych" trasach łączących centrum Polski z południem kraju.
Konto zamknięte na stałe. Ostatnio edytowane przez Neo : 30.04.2017 o 01:24 Powód: literówki jak zwykle |
02.05.2017, 14:50 | #2 |
Miasto: Łódź
Motocykl: Ansfaltowy pedał
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 51 min 0
|
Masz w Złotym Stoku już jakąś miejscówkę zaklepaną?
Te mało atrakcyjne prędkości to jakiego rzędu? |
03.05.2017, 21:15 | #3 |
Konto zamknięte na stałe
|
Preferowane przeze mnie prędkości to maksymalnie okolice 80-90km/h w trasie, do setki dociągam ale sporadycznie żeby nie tracić krajobrazów sprzed oczu i dojechać w całości Wśród wzgórz i gór wolałbym jechać wolniej aby porozglądać się czy nawet zatrzymać na fotki.
Wstępnie klepnąłem przez Booking.com spanie w miejscu o zaskakującej nazwie Gold Stok znajdującym się w Złotym Stoku. Zależało mi na spaniu w Paczkowie aby móc je zobaczyć ale wszystko było zajęte. Jutro dowiem się czy w pokoju który zarezerwowałem są dwa łóżka, czy raczej małżeńskie legowisko i jaka byłaby dopłata za kolejną osobę wraz z dostawieniem osobnego łóżka. Mogę zrezygnować z tego noclegu bez opłat. Druga wersja to leżące niedaleko Złotego Stoku pole namiotowe: http://www.campingnadstawami.pl Trzecia rzecz jasna także do rozważenia czyli spanie w namiocie gdzieś na dziko. Proponuję spotkanie w dogodnym teraz terminie i pogadanie, ewentualnie wspólny przejazd gdzieś po okolicy w ramach łódzkiej integracji i sprawdzenia czy dalszy wypad ma sens. Absolutnie nie obrażę się gdy jednak dojdziesz do wniosku, że szybciej/wygodniej dotrzesz sam, więc daj znać.
Konto zamknięte na stałe. Ostatnio edytowane przez Neo : 03.05.2017 o 21:19 |
04.05.2017, 16:39 | #4 |
Miasto: Łódź
Motocykl: Ansfaltowy pedał
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 51 min 0
|
Fajny masz pomysł i prędkości 80-90 są mi bliskie, choć technicznie mogę szybciej, ale jadę z kolegą, a on jakoś nie podjął tematu, więc pozostanę przy pierwotnym planie, a my zobaczymy się na miejscu. No chyba żeby się coś zmieniło to oczywiście się odezwę.
|
04.05.2017, 17:01 | #5 |
Konto zamknięte na stałe
|
Jasne, do zobaczenia na miejscu albo gdzieś po drodze mi śmigniecie z lewej
05.05.2017, 22:11 | #6 |
Miasto: Z.Góra
Motocykl: BMW F700GS, DR 350
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 9 min 57 s
|
Pewnie już po ptokach, ale polecam wspaniałe, klimatyczne miejsce w Złotym Stoku: http://zlotyjar.pl
Cudem zachowany przedwojenny pensjonat z werandami. I kopalnia złota - naprawdę warto. Jedna z najlepszych takich tras w PL.
05.05.2017, 23:29 | #7 | |
Konto zamknięte na stałe
|
Cytat:
Konto zamknięte na stałe. Ostatnio edytowane przez Neo : 05.05.2017 o 23:33 |
|
|
|