|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
20.08.2019, 22:49 | #1 |
Miasto: Kraków
Online: 2 dni 15 godz 7 min 39 s
|
Bałkany, dokumenty dla pożyczonego motocykla
Hej
Wybieramy się ze znajomym Hindusem na Bałkany, ja na motocyklu swoim, a on na pożyczonym. Czy ktoś orientuje się może jakie dokumenty należałoby posiadać dla BiH, Serbii, Kosowa, Albanii, Macedonii Czarnogóry, CHorwacji i Słowenii? Z góry dzięki za podpowiedź Miłego wieczoru Hanka _____________________________ Environment is but our looking glass. |
20.08.2019, 22:54 | #2 |
Upoważnienie (najlepiej notarialnie poświadczony podpis) od właściciela (od razu w PL i Eng).
To tyle, jak od osoby prywatnej. Z wypożyczalnią jest większa jazda. Zakładam, że jednak od prywatnej. To, co wyżej, wystarczy dla upierdliwych strażników. Na 99% nawet Was o to nie zapytają. Sprawdzone osobiście. Wytaptalkowane na Atari
20.08.2019, 23:27 | #3 |
Zielona Karta, nic innego nie sprawdzają. Przez ostatnie 3 wyjazdy (BiH, Serbia, Czarnogóra ) miałem motocykl w leasingu i nic nie chcieli poza dowodem rejestracyjnym , zieloną kartą i DO.
|
|
26.08.2019, 19:06 | #4 |
LOŻA SZYDERCÓW
Miasto: LEGNICA
Motocykl: RD07a
Przebieg: 9999999
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 6 dni 12 godz 14 min 18 s
|
Jak wyżej zielona karta i paszport .... nic więcej nie było kontrolowane
27.08.2019, 16:46 | #5 |
Motocykl: RD03
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 dzień 20 godz 50 min 3 s
|
Wróciłem z Albani, co prawda autem 4x4 ale zarejestrowanym na firmę. Ani w Albani czy też Serbii oraz Czarnogórze nie wymagali żadnych dodatkowych dokumentów poza dowodem osobistym, dowodem rejestracyjnych i w niektórych przypadkach zieloną kartę.
|
|
|