|
Zastosowanie praktyczne Pytania i porady |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
05.09.2017, 12:45 | #1 |
Pliki .gpx na karcie pamięci Zumo 390 - nie widoczne
Mam pytanie do bardziej obczaskanych.
Proszę mi powiedzieć czy wszystko dobrze kojarzę. Jak wytyczę sobie trasę i wygeneruję plik z rozszerzeniem .gpx chciałbym to zapisać na karcie pamięci żeby nie obciążać pamięci urządzenia. Niestety w moim przypadku (zumo390lm) to nie działa. Żeby track był widoczny mogę go zapisać tylko na urządzeniu. Oczywiście mam na karcie folder Garmin a w nim GPX ale to nie działa. Czy potrzebny jest jakiś dodatkowy program? Czy wejście na micro sd w tym modelu jest tylko na mapy już oryginalnie zapisane na kartach? Oświećcie mnie |
|
05.09.2017, 12:56 | #2 |
Według mnie musisz wgrać do odpowiedniego katalogu na karcie, a potem z poziomu urządzenia użyć importujemy, generalnie żeby nawigować, musi być w urządzeniu ślad
|
|
05.09.2017, 12:59 | #3 |
Konto zamknięte na stałe
Motocykl: RD03
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
Teoretycznie robisz wszystko dobrze, o ile wybierasz potem >>import<<. Nie mam Zumo więc Ci nie pomogę krok po kroku, powinieneś mieć tam aplikację Tracks zdaje się. O ile dobrze rozumiem ten wynikowy plik GPX działa po wrzuceniu do pamięci urządzenia, a przegrany na kartę już nie?
Wrzuć przez aplikację BaseCamp Garmina i daj znać jaki rezultat, chociaż według mnie powinien załapać dane z karty... Jakaś opcja w menu? Coś ukryte/wyłączone?
05.09.2017, 13:06 | #4 |
Mam już ten program na kompie i ten track zapisany (w programie na swoim koncie) ale jak chcę się połączyć z urządzeniem i wgrać tracka to nie widzi program mojego Zumo.
Co ciekawe jest tam (BaseCamp) opcja aktualizacji nawigacji i wtedy od razu wyskakuje że jest podłączone urządzenie i można zrobić aktualizację. Nie wiem co dalej |
|
05.09.2017, 13:22 | #5 |
Konto zamknięte na stałe
Motocykl: RD03
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
Podpinając Zumo do komputera masz jakieś pytanie na nawigacji o wykryte połączenie? Np. "wykryto połączenie USB, czy chcesz przejść do pamięci masowej"? Próbowałeś z kartą wpiętą do nawigacji i bez niej? A z kartą podpiętą do komputera przez czytnik, z pominięciem nawigacji?
05.09.2017, 14:38 | #6 |
a że tak głupio zapytam... a w ZUMO da sie wrzucić track? no? mondrali?
05.09.2017, 14:39 | #7 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000D, T7
Przebieg: 70000
Online: 2 tygodni 5 dni 29 min 5 s
|
|
05.09.2017, 14:51 | #8 |
ta.... to powiedz jak
05.09.2017, 21:40 | #9 |
Ok. udało się. Dzięki za podpowiedzi.
Plik .gpx kopiujemy na kartę pamięci do folderu Garmin a później poprzez "Aplikacje" a następnie "Ślady" następnie- z górnego lewego rogu wybieramy funkcję "Importuj" i wtedy nam sie pokazują ślady z karty pamięci. Później zaznaczam pokaż na mapie i możemy zapuszczać silnik. |
|
|
|