|
Archiwum Tylko do przenoszenia starych postów |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.04.2008, 10:35 | #1 |
Jaki świeży jaki świeży ??
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
Hein Gericke Maxwell GTX - czy ktoś używał
Siemanko
Czy ktoś miał do czynienia z kurką Hein Gericke Maxwell GTX. Zastanawiam się nad jej kupnem, ale nie ma żadnej wentylacji i ciekawy jestem czy się nie ugotuję w niej latem ? |
22.04.2008, 11:13 | #3 |
|
|
22.04.2008, 12:27 | #4 |
Motocykl: RD07a
Online: 19 godz 32 min 41 s
|
Mam HG Maxwell - nic nie ma powiedziane w nim o GTX więc moje uwagi tylko do zwykłego Maxwella
Kurta w sumie ok. - mam ja 4 sezon ale poniżej wszystkie ale: - dla kogoś z takim karczkiem jak mój strasznie niewygodne zapięcie pod szyją. - otworek miedzy "stójką" kołnierza i suwakiem - w chłodne dni wieje tamtędy wiaterek - na ciepłe dni za gorąca - jedynie jazda z rozsuniętym suwakiem - ochraniacz pleców ze styropianu - można się wściec jak przygrzeje zalety - zimą jeżdżę w koszulce i kurtce do tak do 0 stopni i spokój - nigdy mi nie przemokła - superanckie kieszenie na piersi - niezłe wykonanie (ale musiałem wymienić suwak 80 PLN) Ogólnie kurtka niezła ale 1) do kompletu dokupiłem krótką skórę na lato 2) po 4 latach szukam czegoś innego - koniecznie z wypinaną membraną Jak chcesz mieć 2-3 kurtki na każda porę roku to OK Jak chcesz mieć jedna na cały rok - nie wyda (choć poważnie zaczynam wątpić w istnienie kurtek allsezon - przynajmniej w akceptowalnym przeze mnie przedziale cenowym) MMA
22.04.2008, 12:43 | #5 |
|
Dzięki Truck za fajny opis tej kurtki
Kurcze czemu ja taki wielki urosłem, teraz muszę kupować to co jest w moim rozmiarze a nie to co bym chciał ... Co do istnienia kurtek allseason to wydaje mi się że istnieją jak najbardziej. Ideałem byłaby kurtka z wypinaną membraną z Goretexem czyli np HG Tuareg Rally II GTX, albo RUKKA Allroad (ale to już przegięcie cenowe). Jeśli nie znajdę nic innego to chyba kupię tego Maxwella a do kręcenia się po mieście kupię jakąś lekką kurtkę i tyle ... Dzięki jeszcze raz |
22.04.2008, 12:44 | #6 |
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 1 dzień 22 godz 47 min 16 s
|
są Maxwelle z Shelltexem (membrana jaką HG często stosuje), są też z gore-texem.
tutaj mają ciekawe ceny: http://www.motoandrzej.pl/product_in...17fe56b558f9ba bf dakar za 450... |
22.04.2008, 12:57 | #7 | ||
|
Cytat:
Cytat:
|
||
09.05.2008, 14:18 | #8 |
|
Ok więc może dorzucę swoja opinię bo w końcu z braku laku kupiłem tą kurtkę i po wyjeździe do Czarnogóry muszę powiedzieć że jestem z niej bardzo zadowolony.
Tak jak pisałeś Truck stójka jest do dupy i trochę tamtędy podwiewa. Trzeba dokupić jakiś kołnierz albo coś .... Przy majowych temperaturach w Czarnogórze nie było problemu z poceniem się.... czasami stałem w niej na słońcu kilkanaście minut bez zdejmowania i było OK - jednak goretex robi swoje. Nie wiem co będzie w ekstremalne upały, przypuszczam że trzeba będzie kupić jakąś typowo letnią kurtkę albo buzzer W deszczu również zachowała się świetnie, kieszenie nieprzemakalne ale ... trzeba je dokładnie zamykać uważając żeby nic się nie podwinęło. Ja niestety robiłem to na odwal i mój telefon mimo że złapał tylko trochę wilgoci odmówił dalszej współpracy . Podoba mi się też w tej kurtce że jest taka obszerna W tym rozmiarze, który kupiłem kurtki zazwyczaj pasują na mnie na styk ... a ta ma jeszcze sporo luzu i jest na prawdę długa. Noo i te obszerne kieszenie .... Powiem szczerze - nie kupię już nigdy nic innego niż goretex |
13.05.2008, 22:26 | #9 |
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
Witamy w klubie. Długo by gadac. Kto nie sprobowal ten nie wie.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
|
|