|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
05.07.2011, 02:20 | #1 |
Miasto: koszalin
Motocykl: RD04
Online: 2 tygodni 2 dni 17 godz 32 min 23 s
|
woj dolnośląskie-co zwiedzic,zobaczyc,gdzie pojechac
witam wybieram sie w dolnośląskie mam pytanko co warto zwiedzic,zobaczyc,gdzie pojechac w okolicach:KARPACZ,SZKLARSKA POREBA,JELENIA GORA,KOWARY i tez troche w CZECHY itp.
Ostatnio edytowane przez kuras : 05.07.2011 o 03:20 |
05.07.2011, 11:05 | #2 |
Łowcy z Łopola
Miasto: O! Pole...
Motocykl: Szwenduro
Online: 2 miesiące 2 tygodni 11 godz 3 min 57 s
|
Podrzucę ci trochę miejsc nie tak znanych i komercyjnych.
Jak chcesz trochę fajnych winkli to leć na Przełęcz Okraj (widoczki cud mniód malina). Z Okraju zjeżdżasz do braci Czechów na browara. W Pecu pod Śnieżką możesz wyjechać wyciągiem na szczyt. Z Okraju jest też fajna traska na Lubawkę (droga 369) - można zahaczyć o zbiornik Bukówka i pomoczyć się nad wodą. Z fajnych trasek to np. - Lubawka - Krzeszów (do zobaczenia barokowy kompleks klasztorny) przez Lipienicę - Lubawka - Chełmsko Śląskie (w Chełmsku drewniane domy tkaczy) "12 Apostołów" Jadąc z Chełmska na Mieroszów można wyskoczyć do Czech do Skalnego Miasta w Adrspachu Z Mieroszowa rzut beretem do zapomnianej miejscowości uzdrowiskowej - Sokołowsko. Będąc w Sokołowsku grzech nie zahaczyć o Andrzejówkę w Rybnicy Leśnej. Koło Krzeszowa jest też polskie skalne miasto, niezdeptane jeszcze przez turystów. Miejscowość Gorzeszów - "Głazy Krasnoludków" |
05.07.2011, 12:04 | #3 |
heu ?
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
Zapora w Pilchowicach z klimatycznym dworcem kolejowym, masa pałaców/zamków, Szczeliniec - widoki mniut, fajne winkle do tego (asfalt średni), browar w Lwówku (kiedyś dało się go zwiedzać, tak jak fabrykę ceramiki w Bolesławcu - obecnie nie wiem), Ostrzyca - warto choć zobaczyć, w Bolesławcu jest też ciekawy most kolejowy (jeśli kogoś takie zabytki kręcą). Generalnie wybrałeś sobie rejon z którym można się utopić i zniknąć na parę miesięcy podziwiając co tam germańcy wybudowali. Aaa, jest jeszcze szlak winnic
Jakbyś chciał sobie spłynąć kajakiem po Bobrze to mogę Ci dać namiar na znajomego który organizuje takie atrakcje
05.07.2011, 16:25 | #4 |
Miasto: zarzyca/strzelin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 2 dni 10 godz 20 min 43 s
|
a ja jak zwykle polecam kotline kldzka , całą wraz z okalajacymi ja gorami i mnustwem miejsc ktorych grzech nie odwiedzic