30.09.2011, 17:54 | #1 |
Motocykl: RD03
Online: 2 tygodni 3 dni 19 godz 28 min 14 s
|
Shoei Hornet czy Caberg Sintesi
Kaski zupełnie różne, to już wiem ale
Potrzebuje na szybko konkretne info od użytkowników: Shoei Hornet DS 1. czy Shoei ma rozmiarówkę zaniżoną 2. czy przy bańce 60-61 cm. czyli rozmiarówce xl zakładając Shoeia pożegnam się z uszami 3. czy ten cały pinlock nie wkur... kierownika i co to właściwie jest 4. czy zapiecie DD jest mocno w tym przypadku upierdliwe /miałem takie kiedyś w Suommy i czasem krew mnie zalewała/ 5. co najbardziej w tym kasku /pomijajac cenę/ "boli" Caberg Sintesi 1. czy waga w przypadku rozmiaru xl czyli niemal 2 kg. daje mocno popalić na dłuższych przelotach 2. jak cichy/głośny jest ten garczek 3. słabe strony /np. jak trawały jest mechanizm szczeki i opuszczanej blendy, inne/ 4. jak wyglada w nim wentylacja i najważniejsze czyli jak szerokie jest pole widzenia Do "dziś" latam w kasku enduro z szybą m-ki Nolan model jakiś tam , który rozpoznaje każdy geriatra /pewnie ma ponad 25 lat/. Czas zmienić bo trzecia z kolei wyściółka zgniła a tapicer już kolejnej robić nie chce. Czekam z niecierpliwością na info - decyzje muszę podjąć "na wczoraj" bo inaczej zgoda ze strony mojej lepszej połowy może zostać cofnięta a Ja za stary jestem żeby się denerwować POZDRAWIAM |
|
|