20.08.2024, 10:37 | #1 |
Moderator
|
5 dni w Alpach - sierpień 2024
Wyrwałem się w długi weekend na 5 dni w Alpy Afrą CRF1000. Moto zatargałem pod Monachium na przyczepce (składany Marathon, ta na której nic cięższego niż 100 kg nie da się zawieźć dalej niż 100 km), stamtąd objazdówka Austria-Włochy przełęczami i na azymut lokalnymi ścieżkami. Tak się składa że zrobiłem przy okazji kilka zdjęć więc pomyślałem sobie że je tutaj zamieszczę. Miłego łobglądania!
20.08.2024, 10:49 | #2 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
|
20.08.2024, 10:54 | #3 |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 2 godz 55 min 10 s
|
Pięknie!
20.08.2024, 12:46 | #4 |
Pieknie
Możesz wrzucić trasę z mapą Coś podobnego mi chodzi po głowie. |
|
20.08.2024, 12:55 | #5 |
Kalędarzowe te foty.
Zazdraszczam! |
|
20.08.2024, 13:19 | #6 |
Moderator
|
Z trasą/mapą będzie problem bo tym razem z założenia miało być sporo improwizacji jako że prognozy były korzystne na pierwsze 3 dni pobytu a potem w całych Alpach miało przez kilka dni rzygać gradem. W związku z taką prognozą i propozycją dawno niewidzianego kolegi żeby go odwiedzić, zdecydowałem że skupię się na obszarze w promieniu 200 km od jego chaty pod Monachium, żeby mieć możliwość szybkiej powrotnej teleportacji jeśli rzeczywiście pogoda miałaby się tak skindolić jak to prognozowano. Ostatecznie czwarty dzień wypadł bezdeszczowo a tylko powrót do bazy piątego dnia był w ulewnym deszczu. Dzień przed wyjazdem sprawdziłem kilkudniową prognozę warunków na szczycie Großglocknera (bo tam chciałem wrócić), okazało się że najlepsza jest na pierwszy dzień więc tam zacząłem, kolejnego dnia Nockalmstrasse (też z listy koniecznych powrotów) a potem już sobie rzeźbiłem wieczorami w zależności od układu meteo, to odwiedzając przełęcze które widziałem 4 lata temu (szczegółowy plan TUTAJ), to jadąc do tych których wtedy nie udało mi się odwiedzić, a pomiędzy nimi układając jakąś stromą i krętą trasę w TomTomie.
Jak chcesz to możemy się zdzwonić jak już będziesz zdecydowany, miał termin i podchodził do planowania - chętnie pomogę.
20.08.2024, 14:54 | #7 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 4 dni 14 godz 32 min 10 s
|
Z ciekawości zaglądnąłem na mapkę i kategorię must see. Kiedyś byłem na wszystkich i w pamięci zostały dwa, pierwsze i trzecie. Natomiast ostatnie to z kategorii byłem ale nawet nie zapamiętałem że tam były jakieś serpentyny, widocznie na tą miejscówkę nie starczyło pamięci operacyjnej, ale mam fotkę
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
20.08.2024, 15:46 | #8 |
Coś zaniżyłeś możliwości przyczepy , że max 110 km/h to się mogę zgodzić , z resztą setek będę polemizował
|
|
20.08.2024, 16:03 | #9 | ||
Moderator
|
Cytat:
Timmelsjoch udało się odwiedzić w tym roku i w mojej pamięci też zapadnie na długo Gavia była tym razem za daleko więc czeka na trzecie podejście, myślę że już w przyszłym roku - dzięki Tobie teraz wiem że nie mogę jej odpuścić Cytat:
Prędkość faktycznie na całej trasie utrzymywałem 110 i żadne z tych biednych 8'' kółek mi nie eksplodowało, czym też mnie próbowano straszyć - no ale ja je nabijam odpowiednim ciśnieniem każdorazowo przed wyruszeniem w trasę plus zabieram ze sobą zapasowe koło do podmianki w razie awarii. Jestem mega zadowolony z tej przyczepki, w moich scenariuszach sprawdza się doskonale
20.08.2024, 17:01 | #10 | |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
|