![]() |
|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Jaki świeży jaki świeży ??
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
![]()
Mam pytanko. Czy ktoś z szanownych forumowiczów zamawiał coś w sklepie internetowym Hein Gericke
![]() Chciałbym coś u nich zamówić ale nie mogę się trochę z nimi dogadać. Z tego co dowiedziałem zamówienie polega na wysłaniu do nich faksu z zamówieniem, na którym ma być adres billingowy i dane z karty kredytowej. Wysyłka kosztuje 10 EUR, minimalne zamówienie 75 EUR. Nie mogę się natomiast z nimi dogadać jakiego typu to jest przesyłka, czy jest ubezpieczona i z opcją śledzenia. Pani na moje pytania odpowiada tylko tyle że przesyłka jest wysyłana za pomocą DHL, ale wiem że te tańsze przesyłki DHL z Niemiec de facto przechodzą przez Pocztę Polską i boję się że znowu gdzieś po drodze zgubią moją paczkę ![]() Jeśli ktoś korzystał z tego sklepu to mam pytanko czy przesyłka jest z opcją śledzenia i jak długo idzie do Polski ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]()
Dokładnie tak było wyszła za pośrednictwem DHL a dotarła przez Pocztę Polska po wielu poszukiwaniach z mojej strony..... całość trwała około 2 tygodni.
![]() |
#3 |
|
![]()
O k..wa to je pierniczę już dwie przesyłki straciłem w ten sposób, więc nie ma mowy żebym trzeci raz zaryzykował. A na czym polegały Twoje poszukiwania ? Rozumiem że nie miałeś żadnego numeru przesyłki ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Miałem oryginał listu przewozowego, bo przy mnie w Berlinie był wypisany
![]() Znaczy jest jedna sprawa, może uda Ci się ich namówić na opcję wysyłki w pełni DHL (i to DHL będzie ją po Polsce rozwoził) bo oni mogą zaznaczyć droższą opcję na liście, mi wysłali tą tańszą pewnie dlatego, że nic nie płaciłem.... A numer listy nie wiele znaczy ![]() ![]()
![]() |
#5 |
|
![]()
Chomik to ty mistrzem świata jesteś bo ja niestety się odbiłem od ściany i mimo wielu telefonów nic nie załatwiłem. Ale w moim przypadku to były przesyłki typu Small Packet, które wogóle nie mają żadnego numeru nadania a bez tego na poczcie spuszczali mnie na drzewo. Rozumiem że ta Twoja przesyłka jakiśtam numer miała i wystarczyło ustalic jaki został jej nadany numer w Polsce ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Tia to była jak pamietam klasa Economy czy cuś.... i miała swój numer. Także pewnie tylko dlatego udało mi się cokolwiek znaleźć a sprawa była gardłowa, bo to był w końcu mój garnitur ślubny a został tydzień do terminu
![]()
![]() |
#7 |
|
![]()
He he całkiem nieźle się prezentuje jako garnitur ślubny
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 3 godz 35 min 10 s
|
![]()
Niezle to się prezentuje ta fajna babeczka co przypadkiem stoi przy Chomiku. Hmmm... chciała się przyjrzeć temu garniturowi? Kurcze jak tak to też taki sobie kupie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
heu ?
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
![]()
DHL jakiś czas temu przejął od germańskiej poczty (deutche post cy cóś) wszystkie paczki, pakiety itd. W opcji najtańszej niczym się to nie różni od zwykłej poczty. Ofkoza DHL przesyła też paczki z .de jako firma kurierska.
Co do zakupu u HG to na ![]() Pozdr newrom
![]() |
#10 |
|
![]()
To tylko tyle prawdy, że to DP kupiło DHL.... poprzez zakup Exela... no w każdym razie niestety paczki przechodziły jeszcze w zeszłym roku poprzez Pocztę Polską w strasznym bałaganie... może jest lepiej....
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Godny polecenia sklep z akcesoriami motocyklowymi (okolice Wa-wy lub internetowy | Maurosso | Wszystko dla Afrykańczyka | 7 | 03.02.2014 12:05 |