![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Strzelce Opolskie
Motocykl: CBR 1100 XX
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
|
![]()
Tylko się nie śmiejta....
Mam Garmina 60 CSX i prosze powiedzcie do czego on służy ? Sprawdziłęm 2-3 razy i nawiguje ślamazarnie....zanim się namyśli to mija "wieczność" Wiem że to "ręczniak" ale czy procesory dobiera się pod katem chodzenie/samochód ![]() Może ktoś pomógłby mi ogarnać...bo zaczynam sie wkurzać :-( Dlaczego kupiłem? Palmtop nie dawał rady-EKRAN w dzień praktycznie niewidoczny..... Widziałem na wielu filmikach i fotach ze "wszyscy" maja 60 tkę.... Błagam pomóżcie A może ma inne zastosowanie niż nawigowanie....to wtedy sprzedam razem z uchwytem TT i kupię cos innego :-( PS za pomoc bardzo z góry dziękuję
![]() |
#2 | |
Autobanned.
![]() |
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
no weź nie bluźnij i nie poddawaj się.
na pytanie do czego to służy to powiem, że mi do wszystkiego w temacie nawigowania czymkolwiek bym sie nie poruszał. obsługa nie jest intuicyjna co moja zona potwierdza stekiem wyzwisk pod moim adresem jak ma gdzieś jechać i to załączyć ![]() ![]() ![]() 62 jest szybsza to fakt ale również 2x szybciej spożywa baterie ![]() matjas
![]() |
#4 |
|
![]()
To moze ktoś z Was nauczy mnie jak to ogarnac....
Kupiłem i w gratisia miałem GP MAPA TOPO....ale np jadac autem /awaryjnie używałem jej..../ to masakra. Jechałerm po miescie przepisowo..a ten mielił i mielił....Ogólnie stres i nerwówka.... Obciach jak moja Córcia wyjęła swój "wszystkomający" telefon i nagle usłyszałem z tyłu .... "Tato teraz w lewo...potem jak miniemy ulice jakaś tam...w lewo..." Duma z córki i gorycz porażki ojca adwenczera _BEZCENNY ![]() Może to kwestia map? Za dużo detali ![]() Błagam tylko nie odsyłajcie mnie na forum garniaka bo nie ma ......a zebym przez to przebrnął...połowy nien rozumiem co tam do siebie "fanatycy" rozmawiają.
![]() Ostatnio edytowane przez NUROFEN : 23.07.2012 o 11:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
heu ?
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
![]()
To coś nie mówił jak byłeś u mnie ? Przecie gadałem że miałem ten model tylko bez Xa.
Ustaw wyświetlanie szczegółów na średnio lub nisko. Niestety im nowsze mapy tym więcej detali i odbiornik bardziej muli. Jeśli dalej będzie nie tegeś to ściągnij sobie UMP i zainstaluj. Na 99% odczujesz poprawę w szybkości (nie porównywałem ostatnio zawartości, więc nie wiem czy stracisz na detalach). A używałem go na rybach, na wodzie, na motocyklu, w górach, w samolocie i byłem bardzo zadowolony ![]()
![]() |
#6 |
|
![]()
Mało czau było...a jak znam temat to pół dnia zleci...
Byłbym wdzieczny za jakies opisy...linki ..co jak i dlaczego. UMP to jakies hand made mapy? Jak to sie ma do rzeczywistości....ulice , nazwy... POMOCY prosze
![]() |
#7 |
heu ?
|
![]()
No opisy to masz w instrukcji obsługi, na stronie gpsmaniak.com i na garniaku
![]() Szczegółowość mapy ustawia się bodaj klikając menu na ekranie z mapą, ale nie miałem 60 od ponad roku w rękach więc mogę się mylić. UMP to mapy robione przez ludzi, ump.waw.pl - warto się zapoznać. Ostatnio wyłącznie tej mapy używam. Z garminem po prostu musisz się oswoić, weź sobie instrukcje idź na pole (albo na dwór, wedle lokalizacji) i się pobaw obserwując zmiany.
![]() |
#8 |
|
![]()
forum garniaka ponad moje siły...
![]() |
#9 |
heu ?
|
![]()
Czy Ty aby nie chcesz go przeczytać od deski do deski ?
![]() Jak masz konkretny problem to użyj wyszukiwarki, przeczytaj odpowiedni temat. Outdoorowych odbiorników garmina nie da się nauczyć intuicyjnie w 5min, jeśli nigdy nie używałeś innego garmina. Ale jak się przyzwyczaisz to zobaczysz jakie głupie menu mają inni ![]()
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
nie wbijaj na forum garniaka bo stracisz tydzień i jak bedziesz miał takie kumanie jak ja to i tak nic nie skumasz
![]() mam GP mapę u siebie i nie ma problemu z jeżdżeniem po mieście. byłem z nim za granicą również i również grało OK. trochę dla usprawiedliwienia - to urządzenie nazywa się 'GPS map' a nie 'navigationsgeraete' więc trza się odpowiednio nastawić na kompromis ale... jak je poznasz to zobaczysz, że napawdę nie ma nic lepszego i bardziej uniwersalnego na rynku. ustaw wyświetlanie szczegółów mapy na niskie na początek i w głównym menu mapy włącz funkcję 'declutter' która dalej obcina detale wyświetlane + funkcje nawigowania ustaw na 'szybsze' zamiast 'dokładniej i wolniej' poszukaj. ogólnie jak poszukasz w menu samodzielnie to zobaczysz, że na większośc pytań znajdziesz sam odpowiedź. powodzenia a jak czegoś nie będziesz kumał sam to wal na forum lub ![]() jak już to ogarniesz i wyczaisz jak robić ślady w Google Earth i wrzucać je do 60tki to dopiero będziesz szczęśliwym czarnuchem - gwarantuję Ci. matjas
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Garmin 62s vs. 78s | zimny | Hardware | 16 | 07.02.2012 21:40 |