|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
05.04.2024, 13:01 | #1 |
Autobanned.
|
Narzędzia Parkside z Lidl
Hej. Ma ktoś może polerkę 20V i klucz udarowy (do dokręcania śrub) - również na 20V z Lidla - jak to się sprawuje szukam info.
05.04.2024, 13:15 | #2 |
Zakonserwowany
|
Nie jest to pro, ale działa, gwarancja też jak zdechnie to wymieniają.
05.04.2024, 13:17 | #3 |
Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 42000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 8 godz 28 min 44 s
|
Wszystkie narzedzia jakie mialem z Lidla padly wczesniej lub pozniej. Fakt wymieniaja na nowe, ale co z tego, jak w najmniej odpowiednim momencie koncza zywot i trzeba zasuwac do marketu. Ja sobie powiedzialem nigdy wiecej. Jakosc aktualnie sprzedawanych urzadzen jest po prostu marna.
|
05.04.2024, 13:50 | #4 |
Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
Online: 5 miesiące 5 dni 16 godz 39 min 34 s
|
ja za parkside tez podziekuje - kupilem kiedys zestaw plasko oczkowych z grzechotka - zaciely sie wszystkie w dwa tygodnie - grzechotki stanely. od lat uzywam tego:
https://kraftdele.info/x-series/797-...kumulator-brak z bateria litowo-jonowa 4Ah i jestem w ciezkim szoku. kupilem to na zupelnego wariata nie znajac firmy i uznajac to za badziewna chinszczyzne. oczywiscie te 400Nm to bzdura, realnie ma ~150Nm ale po ponad sześciu latach klucz działa bez zarzutu i nie zauważyłem deficytów w pojemności baterii. gdyby link wygasł to nazywa sie to Kraft Dele KD1750. odkrecam tym sruby takie jak: zaciski hamulcowe, podnozki, kiera, lagi w polkach, korki w lagach itp. łby rozmiar 10-17. jak pisalem - to 400Nm to bajka, ale trwalosc mnie mile zaskoczyla. kupilbym ponownie. do powazniejszych tematow mam pneumata. p.s. tu konfiguracja i cena z akcesoriami - ładowarka i aku 4Ah https://kraftdele.info/x-series/797-...estawie_kd1761
05.04.2024, 13:58 | #5 |
Miasto: mazowieckie
Motocykl: TA600, NT650V
Online: 3 tygodni 4 dni 3 godz 36 min 2 s
|
Mam i amatorsko używam wkrętarki, zakrętarki i kątówki. Tych czarnych niby bez szczotkowych. Jakoś działaja. Dla moich potrzeb wystarczające.
|
05.04.2024, 14:12 | #6 |
Mam parę urządzeń w tym klucz udarowy, wkrętarkę, piłę szablastą, wszystkie z zielonej serii używam domowo, a nie zawodowo i robią robotę. Padł jeden akumulator i zwrócono mi kasę. Klucz udarowy odkręca koła jak wściekły, bateria tylko mysi być przynajmniej 4ah.
Niedawno byłem na warsztatach z budowy domów drewnianych i chłop, który buduje domy zawodowo używa pił łańcuchowych parkside na 2 baterie z zielonej serii, chwali i mówił, że tylko przed zamoczeniem trzeba je chronić. |
|
05.04.2024, 14:31 | #7 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 1 dzień 11 godz 48 min 40 s
|
Mnie nie przekonuje ogólnie przyjęta moda wszystko na baterie. Nawet w pracach amatorskich. Wkrętarka, nożyce do żywopłotu TAK, generalnie to co wymaga długiego przedłużacza lub uwagi na przewód, np polerka, aczkolwiek mam taką wpinaną do sieci.
O Parksajdach było. Parkside polecam. Coś dla fanatyków:
06.04.2024, 14:00 | #8 |
Autobanned.
|
Mi chodzi o tę serię 20V. Ciekawostka - od 10 lat mam wkrętak - taki do kompa i małych prac. Ładuje to RAZ NA 5 LAT! Ale stara wersja Parkside jest dużo lepsza. Kupiłem wkrętarkę - zieloną też ok. Czytałem, że te czarne są dużo lepsze, ale nie mam nic. Kiedyś czarnych nie było. Oczywiście lidl pisze, że to robione w DE, ale stawiam dolary za orzechy, że jedynie naklejki są z DE.
Mi chodzi o tę serię dokładnie bo chce kupić polerkę i udar. Taka ciekawostka: https://strefabiznesu.pl/klienci-ala...ar/c3-18378267
06.04.2024, 14:33 | #9 |
Gość
Online: 0
|
Mam kilka rzeczy do typowego domowego 'zrób to sam' albo do ogrodu z serii 20V:
- podkaszarka - od roku i sprawuje się dobrze z baterią 4Ah - myjka ciśnieniowa - poszła do zwrotu bo ciężko nazwać ją było ciśnieniową (choć nie spodziewałem się wiele, chciałem tylko moto z błota i brudu obmywać i mieć możliwość czasami obmycia z wiadra) - wiertarka udarowa / wkrętarka - jak na domowe / garażowe roboty spisuje się dobrze Do 3 sztuk baterii 4Ah, które kupiłem mam jeszcze podwójną ładowarkę, której też niczego od roku zarzucić nie mogę. |
06.04.2024, 18:21 | #10 |
Jak zwykle w życiu bywa, masz to za co zapłaciłeś. Mam kilka narzędzi Parkside i ogólnie mówiąc Adam Słodowy nie powstydziłby się. Ja też. Natomiast mam tylko zastrzeżenie do klucza udarowego, który czasami sobie nie radzi przy odkręcaniu i nie dokręca kół do wymaganej specyfikacji (np w Mercu klasy S ).
|
|
|
|