|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.04.2011, 18:04 | #1 |
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 1 dzień 22 godz 47 min 16 s
|
Nieszczelne połączenie - cieknące paliwo
Africa stała od lipca aż do wczoraj (wypadek na paralotni).
W lutym, po 7 miesiącach zaczęło przeciekać paliwo z połączenia wężyka z filtrem paliwa. Nie chcę co chwila zakręcać kranika W trakcie jazdy nie ma problemu, ale w czasie postoju z wyłączonym silnikiem już cieknie. Rozebrałem, poprawiłem nałożenie wężyka na plastikową końcówkę filtru, metalowa opaska zaciskowa jest. Spróbuję jeszcze założyć dodatkową trytytkę. Pytanie: jak uszczelnić to połączenie? Co sugerujecie? Zmienić wężyk? |
11.04.2011, 18:32 | #2 |
Miasto: Krk-NH
Motocykl: XT 600E stage 2
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 32 min 11 s
|
Tak.
Na solidny w oplocie czyli wznacniany(1mb ok 15pln, do nabycie w sklepie motoryzacyjnym). I po temacie, na wieki wieków. Bo trytytką przecieku nie uszczelnisz...
Każdy dobry uczynek zostanie ukarany. z wrogami poradzę sobie sam...Przykładnie. ------------------------------------------------------------------ chroń mnie Boże przed przyjaciółmi, ------------------------------------------------------ Mój ból głowy, moja skrucha,
Moje kiszki, moja franca, Moja wreszcie groza ducha, Gdy Kostucha rwie do tańca! |
|
|