![]() |
|
Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki– tylko oryginalne rozwiązania! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]()
Zakupiłem kompletną niepopękaną czaszę, tylko była malowana na czarno. Ja chce zrobić na oryginał czyli biała + naklejki.Nie chce naklądać kolejnej warstwy lakieru tylko zedrzeć to co jest i dopiero polakierować.
Czy można to jakoś wypiaskować czy coś?
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: DRZ
![]() Online: 4 tygodni 20 godz 52 min 39 s
|
![]()
ja zdarłem czarny lakier z błotnika i lag .... podczas mycia Karcherem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 21 min 26 s
|
![]()
Są różnej maści środki, które szybko reagują z lakierem, ale cholera wi, jak to się ma do tworzywa, z jakiego jest czasza - z zasady używa się je na elementach stalowych, a niektóre na drewnianych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Wiem ale boje się że zje mi plastyk...
a szkiełkowanie, piaskowanie?
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Józefin
Motocykl: RD07a
Przebieg: 84000
![]() Online: 4 miesiące 1 dzień 13 godz 14 min 9 s
|
![]()
Moim zdaniem tylko szlifowanie , drobnym papierem ściernym , trzeba bardzo uważać bo łatwo przesadzić . Warto szlifować na mokro bo jeżeli była malowana sprayem to będzie szybko "zatykał" papier. Jeżeli było malowane sprayem to musisz się bardzo postarać żeby go usunąć bo w miejscach gdzie zostanie stara farba nowy lakier od razu Ci się zważy ...
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Owiewka jest ekstra pomalowana z klarem, bez zacieków błyszczy i lśni, aż żal tego ruszać...
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Modlniczka
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 5 godz 48 min 39 s
|
![]()
Dorzucę swoje parę groszy, bo trochę już maluję.
Masz bezbarwny lakier i tym samym nie uda ci się nigdy uzyskać równej powierzchni po zeszlifowaniu bezbarwnego i bazy. Poza tym bezbarwny to twardy lakier i nie łatwo się go szlifuje. Jeżeli podłoże przed lakierowaniem na czarny kolor było odpowiednie, użyto dobrej jakości lakieru i nałożono 2-3 cienkie warstwy, to po pomalowaniu na biało nic nie powinno się dziać. Dodam, że przed położeniem lakieru białego obowiązkowo należy dać podkład. W przeciwnym razie nakładanie kolejnych warstw białego lakieru nie będzie miało sensu: długo będzie przebijać czerń i porobią się zlewki, jeżeli się uda pomalować bez zlewek (bardzo wątpliwe) to uzyskana biel nie będzie miała odpowiedniej głębi i będzie trochę stonowana. Pozdrawiam Przemek |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
LOŻA SZYDERCÓW
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: LEGNICA
Przebieg: 9999999
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 12 godz 15 min 51 s
|
![]()
mam biała czache do 07A , szukam czarnej
![]() pisz na ![]()
![]() |
#9 | ||
malarz
![]() |
![]() Cytat:
Bez problemu uzyskam równą powierzchnię po zeszlifowaniu bezbarwnego i bazy ![]() Ale ja bym nie zdzierał starego lakieru, tylko dobrze przygotował i przemalował. Cytat:
Ale nawet pod bazę nie trzeba, choć lepiej położyć tło, żeby pod spodem był jednakowy odcień, a nie żeby jakieś głębie czy inne wynalazki. Dodam, że białe akryle kryją zajebiaszczo, białe bazy to też nie jakaś tragedia, choć gorzej. I bez urazy, ale jak ktoś potrafi choć w miarę dobrze lakierować, to zlewki nie mają prawa wystąpić. Pozdrawiam |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Kędzierzyn-Koźle
Motocykl: PD06 prawie Africa
Przebieg: 68000
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 11 godz 12 min 48 s
|
![]()
Fajna dyskusja ale ciekawi mnie jedno.
Po jaką cholerę ściągać całą poprzednią powłokę? Co to ma niby dać? Zmatowić i pomalować. Ot wsio.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jak ściągnąć tą tuleje ? | Vooytas | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 2 | 12.06.2010 11:52 |
Łuszczący się lakier w baku | Uriel | Uklad paliwowy i wydechowy | 6 | 07.12.2009 12:46 |
jak zabezpieczyć lakier po szlifie? | amnonim | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 13 | 13.11.2009 22:38 |