![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Mikołów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 22 min 48 s
|
![]()
Witam. Kiedyś pisałem że podczas reg. zaworów przez okienka, zauważyłem że oś zaworu nie jest w osi konika. Wczoraj ściągnąłem dekle przy wyjętym reaktorku. Jestep PRAWIE przekonany, że mam na jednej głowicy dwa "prawe" koniki na jednej ośce.(Chodzi mi o to że oba są wygięte w tę samą strone, a na drugiej głowicy oba schodzą się do środka.
Prosze optwierdzenie że to to to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Jak ci to pomoże mam silnik od 03 - moge foty zrobić - która to głowica (chyba to nie ma znaczenia)
Cos na pewno jest nie tak z zaworem lub dźwignią . A może gniazdo ma luz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Dzięki!
Luzu nie mam, na drugiej głowicy koniki schodzą się do wewnątrz a tu wychylają się w tą samą strone. Jakby ktoś wymienił. Nie moge zamienić z innym bo się na innym zaworze będą mijać. W manualu niestety po niemiecku jest rysunek ze maja być do środka, ale nie potrafie się doczytać czy dotyczy to obu głowic gdyż nie potrafie po nimiecku ![]() Moim zdaniem według mnie....... jest źle. Ciekawe czy trudno te koniki zciepać z ośki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...już nie taki świeży
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Pawłowice - okolice
Motocykl: 1090R; 350EXC; 690R;
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 16 godz 9 min 45 s
|
![]()
Vooytas masz racje. Masz założone dwa prawe (albo lewe - zależy jak patrzeć) koniki.Powinno być tak jak na fotkach, czyli "schodzić" się do środka. Każdy konik ma nawet inne oznaczenie. Na obu głowicach jest tak samo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Dzięki Bartol!!!
Więc musze kupić głowice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
a w drugim garku nie masz też "złej" pary? Moze ktoś pomieszał składając?
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: okolice Wrocławia na wschód bardziej
Motocykl: RD03, RD04, 2xRD07, RD07A
Przebieg: okrutny
![]() Online: 1 dzień 1 godz 20 min 51 s
|
![]()
Vojtas twoje zdjęcia nic nie pokazują, ale zwróć uwagę na zdjęcia Barteza,
szczególnie na pierwszym dobrze widać, dzwigienki mają wywiercone otwory i powinny być (te otwory) skierowane do siebie, jest możliwość że ktoś zamienił Ci dzwigienki ssące z wydechowymi, ale mozesz to poznac po tym, że wydechowe mają większy otwór i stopę o którą opiera się zawór, i jeszcze dygresja jak ktoś to rozbierał to jedyna możliwość wg. mnie że zatarł wszystko, należałoby się zastanowić tylko dlaczego.
![]() |
#8 |
|
![]()
Dzięki za uwagi.
Sprawdzałem i wydaje mi się że nie mam zamienionych koników, każda zamiana z innym spowoduje znowu nie osiowe naciskanie na trzonek. Nie mam pojęcia dlaczego to ktoś ruszał, "wade fabryczną" chyba moge wykluczyć. A na zdjęciach chciałem pokazać że oba "patrzą" w tę samą strone. Faktycznie otwory nie są od środka. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
XR600 - nie da się zdjąć góry głowicy - o co cho? | Olek | Inne - dyskusja ogólna | 2 | 19.03.2012 19:44 |