|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
02.07.2013, 22:25 | #1 |
Pompa podcisnieniowa Mikuni i...
W Transalpie mam zbiornik z RD03, pompa paliwa Mikuni podcisnieniowa z XT600Z.
W weekend na jednym podjeździe (w sumie stosunkowo niedużym) motocykl zaczął przerywać Ewidentnie jakby brakowało mu paliwa. W zbiorniku mogło być w granicach 7-8l paliwa. Nic, na zjeździe przeszło mu i zrobilem 100km bez niespodzianek. Dzisiaj z kolei kręcąc się w okół komina znowu przerywanie (w baku 2-3l paliwa). Co ciekawe jak na postoju bujam motocyklem góra-dół to silnik zaczyna dusić się i gaśnie. Miałem pod ręka 4l, wlałem. Problem z przerywaniem w trakcie jazdy ustąpił, za to przy bujaniu motorkiem na postoju efekt ten sam, może delikatnie mniej natężony. I teraz - czy pompa nie daje rady dopompować przy tak niskiej ilości paliwa, czy może coś innego? Gdzie szukać dziury... :-) Ewentualnie w jaki sposób mógłbym sprawdzić sprawność tej pompy? Z góry dziękuję za porady |
|
02.07.2013, 22:37 | #2 |
|
Jeżeli masz Mikuni, to poczytaj http://africatwin.com.pl/showthread....dci%B6nieniowa
I tu http://africatwin.com.pl/showthread....dci%B6nieniowa P.S. Wyszukiwarka na forum nie gryzie, czasem wystarczy poszukać.
Navigare necesse est vivere non est necesse. Ostatnio edytowane przez MaRP : 02.07.2013 o 22:41 |
02.07.2013, 23:18 | #3 |
Dzięki MaRP. Dobra lektura z której wyłania się, że TTTM...
Dziwne, bo identyczna pompa w XT600Z takich cyrków nie robiła, a jeżdżone było i w górach i w upałach... no ale co Honda to Honda :-) |
|
|
|