![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 20 godz 49 min 57 s
|
![]()
Jakieś doświadczenia/przemyślenia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Szukaj NC700S lub 750 jeśli jeszcze robili - w dct. Są relatywnie tanie. Jakakolwiek przewrotka na integrze i umrzesz na plastiki. Nawet na parkingu.
Lub po prostu NC X w dct. Gdybym miał znowu kupować moto na asfalt na pewno będzie to ponownie NCek tylko już w DCT. Fantastyczny, zaskakujący motocykl.
![]() |
#3 |
|
![]()
Masz pewnie Matjasku rację ale mnie się "zamarzyło" coś skuteropodobne czyli aby nogi chroniło i dało się jak na Kymco w krótkich porciętach oraz klapkach latać. O plastiki się mocno nie zamartwiam bo póki co wywracania unikam
![]() ![]() ![]() https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...-ID6EB42L.html https://www.olx.pl/d/oferta/nowe-pia...5-IDOSPjl.html lub https://www.olx.pl/d/oferta/piaggio-...5-IDOTeVS.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Koncepcji skutera na łańcuch nigdy nie zrozumiałem, w Romie to była wielka wtopa sprzedażowa i wcale się nie dziwię. A Roma to najlepszy poligon dla skuterów.
Te z linków na P pozostawię bez komentarza bo nie chciałbym urazić kogoś co tym jeździ. Nie ogarniam na co liczysz przesiadając się z tego co masz na jakiś inny. Jak chcesz zapierdalać skuterem to nadający się do tego jest tylko jeden i nazywa się T max. Ostatnimi czasy jakieś dziwne pomysły Ci do głowy przychodzą ![]()
![]() |
#5 |
|
![]()
Głowa posiwiała a dupa się jeszcze nie wyszalała
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
![]() Online: 3 miesiące 2 dni 46 min 4 s
|
![]()
Czego ci brakuje w skuterze? Mam Piaggio Beverly 400 i raczej nic nie brakuje a to stary gniot.Tanie dostępne części , pierwszy na światłach, mało pali, mało elektroniki, duże koła.
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
Serio ? Kompletnie nie mam doświadczenia w skuterach a coś mi chodzi po głowie.. nie może być nudy podczas jazdy.. ![]() Jakieś roczniki odradzasz.. polecasz..?
![]() |
![]() |
#8 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
W zasadzie nie było z nimi żadnym problemów, 530 fajnie jeździ, ale jak masz zasoby finansowe to 560 jeszcze fajniej. Jedyna rzecz moim zdaniem to że jest trochę przekombinowany elektronikom i ma plastiki z chińskiego gównolitu ten odstani model. Mechanicznie top, jeździ sporo w Romie 530 co mają po 150 tysiaków na blacie i z info od kumpli, którzy pracują w serwisach nie słyszałem żeby były jakieś wtopy. 560-tki są stosunkowo świeże, ale już trafiają się takie co przejechały 60/70 tysiaków bez większych przypadłości. 140/150 można tym latać bez żadnych turbulencji, jak jeszcze się grzebnie variator, wydech i tryby w przekazani to 160/170 nie jest też problemem, heble dobre. U nas to egzotyka bo i cena nie mała i za to co kosztuje można mieć już fajne moto i to chyba główny powód .
Jeździłem trochę starym maxem 500, pali w cholerę, 530 okazjonalnie i jest znacznie lepiej, ale i tak przy ostrej jeździe 8 litrów połknie. Coś za coś. Powodzenia.
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Kolega od kilku lat dojeżdża 50km do pracy integrą 700. On ma ciężki nadgarstek, a mówi, ze pali mu 3 - 3,5. Bez usterek. Jeździ całorocznie - odpuszcza jak pada śnieg.
Zwróciłbym uwagę na schowek - jest mniejszy niż w większości skuterów. Integra to motocykl w plastikach skutera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |