|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
20.09.2020, 11:12 | #1 |
Bondżiorno. W tym momencie. Wrześniowe propozycje na Bałkany: Chorwacja, Czarnogóra i Serbia.
Były szybkie Niemcy i Francja.
Teraz jestem już drugi dzień w Italii, obecnie nad Wenecją. W Polsce chciałbym być w przyszły piątek/sobotę. Cel dotychczas miałem i osiągnąłem. Teraz brak mi pomysłu na Bałkany. Unikam już autostrad, jadę sam, więc bez offu. Nie są to mi znane tereny do jazdy na motocyklu, więc...pomożecie? Ostatnio edytowane przez Artek : 11.10.2020 o 16:03 |
|
20.09.2020, 11:40 | #2 |
Gość
Online: 0
|
Bardzo piękna motocyklowo jest Jadranska Magistrala, czyli stara droga wzdłuż wybrzeża chorwackiego. Winkle i oszałamiające widoki, a od kiedy ludozerka ma. autostradę, to jest tam dość pusto.
Warte zobaczenia miasta to Zadar, Szibenik, Split, Trogir, Dubrovnik - kawał grecko-rzymskiej historii. O tej porze roku woda powinna być bardzo ciepła, więc ja bym korzystał, do tego lignje na žaru i kućno vino, czego chcieć więcej. A jaki miałeś cel wcześniej, znaczy gdzie Cię poniosło? |
20.09.2020, 11:59 | #3 |
ja tam w d..ie byłem ale jakbym był we Włoszech to te przechwalone przełęcze pewnie
cortina na nocleg i wio na giau pass to tuż za rogiem. z rzeczy mniej komercyjnych ale zapewniam, że opony pozamykasz na zajebistym asfalcie to ostatnio miałem okazję jechać tu: https://pl.wikipedia.org/wiki/Petrochanski_prochod Przełęcz Petrochan - w zasadzie cała trasa z Sofii do granicy z Rumunią jest piękna widokowo i można sie pomylić czy jedzie się w Bułgarii czy to jakaś Chorwacja czy może Peloponez miejscami... Sama trasa jest szybka, bardzo dobra nawierzchnia i naprawdę ostre winkle z niezadużym ruchem. Bardzo bardzo polecam. Jest to około 150km odcinek naprawdę niezłej zabawy po stosunkowo bezpiecznej drodze, która mimo że winklowa ma sporo miejsc do wyprzedzania. W bułgarii są jeszcze przynajmniej TRZY miejsca przez ich bardzo ładne zresztą góry, które chciałem odwiedzić ale jest to niestety wada zalety podróżowania służbowo - mało czasu. Jestem również przekonany, że jest tam sporo ładnego offu i mało zakazów wjazdu. Chciałbym tam pojechać na dłużej bo i pogoda była w pachę a do tego ceny niskie. Tyle ode mnie - jako nieoczywisty kierunek. Tak na przyszłość myślę, że Rumunia fajna jest offowo ale ma pogodę często taką se. Bułgaria pod tym względem powinna być znacznie lepsza. A moze ktoś ma jakieś doświadczenia tam właśnie? Szerokości Artek! m p.s. doczytałem Bukowiaka - musiałem być w Sobotę u klienta i musiałem wracać górą ale chciałem właśnie lecieć dołem nad Adriatykiem z opcją skorzystania z wody i ichniego jedzenia... może następnym razem. I tak było pięknie więc nie narzekam.
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : 20.09.2020 o 12:05 |
|
20.09.2020, 13:42 | #4 |
Gość
Online: 0
|
POjedź na Słowenię. Jeżeli Cię zainteresuje to daj znać - podpowiem, opiszę. Pewnie nie tylko ja.
Mam sentyment do Słowenii: Magia tego forum: okazało się, że w Słowenii znamy tego samego człowieka. Jeden z nas poznał przez żonę na kursie języka Niemieckiego, a drugi gdzieś w Europie na kawie. |
20.09.2020, 13:52 | #5 |
Moderator
|
Chętnie byśmy zdjęcia Motura z bliższej odległości zobaczyli. Przyjemnej podróży.
20.09.2020, 14:00 | #6 |
W ub roku odświeżyliśmy znajomość wojtekk
Było równie miło co przed laty ale nad Soca zrobiło się tłoczno i mocniej komercyjnie. Mamy na przyszłość inny, tańszy i lepszy Camping 500m dalej. Natomiast Słowenia owszem... tylko nie teraz na 24h tranzytu. M
20.09.2020, 14:21 | #7 |
Bukowski napisał mi dzisiaj dzień! Dziękuję. Lecę.
Odpowiem wieczorem. Wojtku, na tę chwilę tylko przeskoczę z Italii przez Słowenję, żeby jajka wymoczyć w ciepłej wodzie. Ale pisz. Priorytetem dla mnie jest jazda a nie zwiedzanie zamków itp. Matjas, może jutro, pojutrze... ALE z Rumunią mam przykre wspomnienia i jakoś mnie tam nie ciągnie. Bułgaria może wtorek/środa. Zobaczymy. Przełęcze opisane przez m.in. Warzywko chętnie bym zrobił z kolegą co ma NAT w przyszłym roku. Wierny. Motor brzydki tak bardzo, że stary Italianiec ze łzą w oku patrzył na mego ulepa. |
|
20.09.2020, 14:52 | #8 |
wczoraj wróciłem z dupą pękniętą w poprzek ale i tak zazdroszczę
szerokości i pisz! zajebiście jest podróżować samemu. m
20.09.2020, 17:28 | #9 |
Miasto: Kerry :-)) Ireland
Motocykl: RD07a
Przebieg: 61.000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 6 godz 29 min 53 s
|
Ta lza w oku Italianca to z zazdrosci ;-)
|
20.09.2020, 17:56 | #10 |
Banned
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Lublin Autobus
Online: 2 tygodni 2 dni 12 godz 52 min 56 s
|
Olać Jadrańską. Wbijaj w interior - kierunek Serbia.
Krótko i na temat. |
|
|