|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.07.2014, 13:35 | #1 |
Maroko na weekend
Panowie i Panewki
W związku z planami zawodowymi taką sobie wycieczkę na sierpniowy weekend wymyśliłem ... https://maps.google.pl/maps?q=https:...601318&t=m&z=7 Wycieczka niestety tylko samochodem i niestety tylko 2,5 dnia. Marszruty już za bardzo nie naciągnę (i tak wychodzi ~ 1700 km) ale może warto by coś jeszcze po drodze zobaczyć ? Wszelkie sugestie mile widziane |
|
19.07.2014, 14:44 | #2 |
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: zJAWA 350 TS
Online: 5 miesiące 2 dni 15 godz 9 min 58 s
|
Po primo jak będziesz grzeczny przewodnik mogę Ci pożyczyć, mapę też (do odbioru w Międzyrzeczu)
Po drugie czemu chcesz taki maraton robić - nie lepiej pojechać w 2-3 miejsca na spokojnie. Tak do zobrazowania - na Marakesz planowałem 2 dni - wyjechałem po 4. W sierpniu Merzou'dze kapkę ciepławo może być - przypominam tj pustynia, którą zapewne chcesz zobaczyć. Jeśli start i meta mus w Casablance to ja bym bardziej kieunek północny obrał i na spokojniej - Rabat - Szefszuen( nie pamiętam jak się poprawnie pisze - ale to to niebieskie miast), Meknes, Fez. Masz na tej trasie coś z przyrody - przejazd przez góry Rif, poczujesz klimat Fezu i Meknesu. Tyle ode mnie tak na szybko w razie czego pisz na PW, dzwoń i wpadnij do BB to pogadamy.
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
19.07.2014, 14:48 | #3 |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
trasa na tydzien, najwyzej ze chcesz zrobic sobie rajd z wysiadaniem z auta tylko na tankowanie i sikanie
19.07.2014, 14:49 | #4 |
wilq.bb dzięki za sugestie.
Sytuacja jest troszkę skomplikowana - jestem tam tylko na delegacji i do dyspozycji mam weekend + ewentualnie piątek popołudnie. Nie nastawiam się na zwiedzanie, raczej na objazdówkę bez napinki. Północna część jest już objechana przez resztę ekipy |
|
19.07.2014, 15:51 | #5 |
|
Mirmil dobrze napisał - będzie mieli rajd.
Jeśli północ odpada to może zróbcie tak: Pt - wieczorem dolot do Marakeszu i wieczorno-nocny spacer - poczuć klimat Jama el fna. Sobota o świcie do dajecie przez góry (widoczki zacne - foty https://picasaweb.google.com/1075495...03308063884562 i następnych ze 20) - do Ait Benaddouh dosłownie 10 km odbija się od głównej drogi na Ouarzazate. Będziecie tam pewnie koło 16 - pytanie czy warto ciśnąć do Merzugi? Wg mnie nie. Lepiej w kierunku Dades pojechać i gdzieś blisko znaleźć nocleg - nie chce mi się teraz w przewodniku grzebać, ale coś tam byc powinno. (jest sobota wieczór) Nd - przez wąwóz Dades (nad Todora bym się zastanowił ) nad wodospad - tutaj koniecznie (ale może być mało wody i na małpy uważać) i dalej do Casablanki. Jest mocne rally adv ale parę km odpada za cenę nie zobaczenia wydm - pustynie to już w okolicy Ouarzazate zobaczycie. Ku chwale ojczyzny
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
19.07.2014, 16:24 | #6 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x14tys
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 23 s
|
W górach na trasie N9 Quarzazate-Marrakech dobrej prędkości przelotowej się nie spodziewaj. Wprawdzie asfalt jak nowy, ale zakrętów tyle, że chowają się Transalpina z Transfogaską razem wzięte, agrafka za agrafką i na każdym traf na mijające się duże mobile, to masz zwolnienie do zera i tak co zakręt, bo wyprzedzić dziadów nie łatwo nawet motocyklem
Na N12 Alnif-Rissani też szczególnie nie pogonisz, bo spora część drogi to dziurawa płytówka koledzy wyżej dobrze napisali - może i by się dało, ale trzeba byłoby zdrowo zapier..ć, no i mieć czym to robić, bo tam gdzie motocyklem po wertepach poleci 80-100km/h, tam osobówką można stracić zawieszenie przy 40km/h Niewiele dłuższy dystans mieliśmy rozpisany na 8 dni Weź Pan urlop na żądanie, czy tam jakieś L-4 i będzie git Ostatnio edytowane przez ArturS : 19.07.2014 o 16:27 |
19.07.2014, 16:52 | #7 |
OK dzięki za naprowadzenie .... Merzuge najwyżej odpuścimy - nie mam jakiegoś strasznego ciśnienia na nią. Ouarzazate, wąwozy i wodospad chciałbym koniecznie zobaczyć.
|
|
19.07.2014, 17:22 | #8 |
|
Samym Oarzazate możesz być rozczarowany... tzn ja byłem - z resztą pewnie fotek sporo widziałeś...
Poza tym to taginów żarełka zazdraszaczam... bardzo mi pasowało to ich papu
19.07.2014, 17:51 | #9 |
Miasto: Podlasie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 21 godz 9 min 47 s
|
Jakim autem jedziesz?
IMo lepiej się skupic na górach |
19.07.2014, 17:53 | #10 |
|
|