![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Zambrów
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 64321
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 9 godz 15 min 6 s
|
![]()
Długi weekend czerwcowy był wyjątkowo krótki stąd też daleko nie dało się wyrwać. We wtorek po pracy pakowanko by w środę po robocie tylko wsiąść i pojechać.
Skład ekipy , ja, czyli Neno na XL650 i kolega, czyli Woras na GSX1300 ... off-u więc nie będzie ![]() Ruszam o 15.00 do Białegostoku skąd wylatujemy dopiero ok 17 w kierunku przejścia granicznego w Barwinku z zamiarem dotarcia w Karpaty rano ![]() Jako, że było +27 membranki wypięte....chmurka...kto by się tam przejmował, najwyżej zatrzymamy się na przystanku lub stacji benzynowej ... Nawałnica trwała może z 10 min, samochody stały na poboczu bo nic nie było widać a my jedziemy twardo, na stacje benzynową na której zatrzymaliśmy się, a jakże, ale już tylko po to by zmienić bieliznę ![]() Dalej już było bez takich przygód bo nauczeni jechaliśmy już we wszystkim co mamy, zwłaszcza ,ze w nocy było +7. Kolega co chwila prosi o zmianę bo u mnie, wiadomo, mniej wieje, wygodniej, manetki aż parzą ![]() ![]() W Rumuni, zgodnie z planem, meldujemy się rano ok. 5. Dojazd do trasy transfogarskiej niestety idzie nie najlepiej ... Nigdy więcej E79, przynajmniej nie przed remontem ! Nawet jazda trampkiem nie była już taka przyjemna a kolega nadal prosił o zmianę ![]() Jest już 10, zjeżdżamy trochę z czarnego by coś zjeść. Kolega zapatrzony w to co ja wyprawiam też próbuje swych sił . Efekt : ![]() Wypychamy to blisko 300kg monstrum, i podziwiając widoki zapychamy się kanapkami. ![]() ![]() Kończy się mordercze dla naszych tyłków 150km trasy E79, dalej już piękna , równa nawierzchnia, radarowców nie widać więc tniemy . Kierunek Sibiu (E68), które okazało się tak zakorkowane, że wyrwało nam z życiorysu ponad 2h, w dodatku jeszcze Suzuki się zepsuło i nie chciało zapalić po zatankowaniu ;D Pchamy, pchamy i znów pchamy. W końcu zaskoczyło, zlani potem ruszmy dalej... tniemy całe 5-10km/h korku . Koledze znów gaśnie motocykl ... teraz to my robimy korek ![]() ![]() ![]() rano pakujemy plecaki, na nogach lądują górskie buty, kolega wpina membranę, która niestety działa tylko w jedną stronę ... ![]() Bierzemy po dwa piwa, jakąś wodę, trochę prowiantu i lecimy w góry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jesteśmy dokładnie nad tunelem na trasie transfogarskiej, nad tunelem, który właśnie jest w remoncie, zamknięty, nieprzejezdny...ale nie dla nas ![]() ![]() ![]() Szczyt, miało być 2512 ale GPS pokazuje 2460 więc albo sfiksował przez te chmury albo my pomyliliśmy drogę. A jest to wielce prawdopodobne bo większość oznakowania szlaku leżała sobie jeszcze pod śniegiem. Po śladach widać było, że jesteśmy tu pierwsi tego roku, przynajmniej po ostatnich opadach śniegu. ![]() Po chwili błądzenia znajdujemy szlak i wchodzimy na 2496, wyżej już nie będziemy. ![]() ![]() Robi się późno więc schodzimy jak najszybciej w dół. ![]() ![]() ![]() ![]() Zasłużona kawka w opustoszałym górskim schronisku. cdn Ostatnio edytowane przez JARU : 28.12.2012 o 16:01 Powód: dodaję termin wyjazdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Common Rejli
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]()
Malyna proszę ja Ciebie
![]() Dajesz dalej, co z tym tunelem?
![]() |
#4 |
Road legal
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Stolicstan
Motocykl: AT Rd07 93r mud fighter
Przebieg: kręcony
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 5 godz 56 min 32 s
|
![]()
Na trampka z którego roku kolega się przestawia?
![]()
![]() |
#5 |
|
![]()
Kolejna część pewnie jutro, na razie nie ma czasu
![]() Kolega hmmm myśli o trampku ale mówi, że dopiero jak się zestarzeje ![]() Swoją droga ten GSX nie jest taki niewygodny, podejrzewam ,że koledze po prostu jazda na trampku się spodobała i łyso się przyznać ![]() P.S. Co te zdjęcia takie małe ? Zawsze robię 900x600, takie wysłałem ... a tu jakaś taka lipa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Jest piątek, tygodnia koniec i początek jak to śpiewał Liroy
![]() ![]() Parafrazując dalej Liroya ... chłopaki na pewno nie siedzą przy kawie ![]() ![]() ![]() Rano o dziwno pogoda zachwyca. Słońce już od 6.00 zagląda do naszego pokoju i daje komendę do wyjazdu. Nie czekając za długo - prysznic, kabanosik i o 8.00 już lecimy w kierunku trasy transfogarskiej. Pamietając z dnia wczorajszego znaki informujące o zamkniętym tunelu zakładamy lekkie buty, zwykłe spodnie z myślą, że dojedziemy do końca, wypijemy kawkę w schronisku, ewentualnie wybierzemy się na kolejną wycieczkę w góry. Po drodze mijamy osuwiska na pół drogi, niezabezpieczone, żadnych ekip... nikt się tu niczym nie interesuje ... ![]() Mimo, że nie jest zimno, grube warstwy śniegu zalegają nie tylko na poboczu. ![]() Wpada we mnie dzika furia, nie wytrzymuje i zostawiam na chwile kolegę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 15 minut szaleństwa mi wystarczy, wracam na drogę ![]() ![]() Teraz coś dla kolegi, dla mnie w sumie też, czyli czas polatać po czarnym ![]() Latamy jak szaleni, to w górę , to w dół, korzystamy, że droga jest prawie nieuczęszczana. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turyści z kolejki, która jest chyba nonsensem, bo prowadzi wzdłuż drogi..., podziwiają nasze wygłupy ![]() ![]() W końcu przeginam, zaliczam lekki uślizg tylnego koła i na tym postanawiamy zakończyć. Pniemy się dalej ku górze. 25km zakrętasów powoduje,że nasze usta wyglądają jak banany ![]() W końcu docieramy. Wspaniałe panoramy, wspaniała pogoda! Czujemy się usatysfakcjonowani po wczorajszym łażeniu w chmurach. Parkin płatny...ale co tam, jest zamknięty ![]() ![]() ![]() Czas sprawdzić co z tym tunelem, o co tyle krzyku ![]() Jedziemy...100m po lodzie ![]() ![]() Dunlopy kolegi- niekoniecznie ![]() ![]() Tu powinno być zdjęcie/video ale nie było żywej duszy koło nas ... Tyle na dziś, czas popracować ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Neno : 22.06.2010 o 10:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
W końcu docieramy do tunelu, który pozostał w mojej pamięci jako wilgotny, ciemny, z licznymi kałużami i dziurami, z pięknym widokiem na wylocie. Teraz jawił się jako niedostępna twierdza zamknięta wieki temu. Podchodzimy, szarpiemy za pordzewiałe drzwi....ruszyły, będzie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() No nic, trzeba zrobić wentylacje, pchamy z lekka drzwi i jest ! Sukces ! Jesteśmy po drugiej stronie. Wysoki próg przejeżdżamy pomagając sobie nasypem śnieżnym. ![]() ![]() ![]() ![]() Widoczek z drugiej strony tunelu : ![]() Wracamy okrężną drogą (7C) przez Curtea de Arges. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W Ramnicu Valcea (E81) dopada nas noc, na szczęście bardzo ciepła. 20km przed Sibiu skręcając w prawo kierujemy się do Cartisoary gdzie zostały nasze rzeczy. Kilka km przed Sibiu miała miejsce śmieszna scenka z udziałem naszym, a jakże i videoradaru umieszczonego w Dacii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Neno : 22.06.2010 o 20:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawka
Motocykl: RD07a
Przebieg: 66666
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 47 min 41 s
|
![]()
A czy czasem ten tunel nie jest zamkniety na zimę? A swoją drogą jak byliśmy tam latem to też było cimno, wilgotno i dziurawo.
![]() |
#10 |
|
![]()
Cała droga jest zamknięta na zimę, kiedyś byłem 2 tyg. wcześniej i był otwarty, teraz cała droga jest przejezdna, tunel też ... więc tak naprawdę nie wiem o co kaman, zwłaszcza, że maszyn żadnych nie widać, choć coś tam od czasu do czasu musiało jeździć skoro dojazd był jako tako odśnieżony. Znaki o zamkniętej drodze też nie mówiły nic, że od - do, po prostu zamknieta... w sumie, że z powodu remontu też nie było
![]() Ostatnio edytowane przez Neno : 23.06.2010 o 04:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Rosja: czerwiec/lipiec 2010 "Operacja Wołga" | DeVris | Umawianie i propozycje wyjazdów | 11 | 17.02.2011 17:48 |
Stonehenge [Czerwiec 2010] | myku | Umawianie i propozycje wyjazdów | 58 | 23.09.2010 17:27 |
Mazury i Warmia - czerwiec 2010 | Wegrzyn | Polska | 21 | 06.08.2010 18:25 |
Rosja/Karelia - w stronę Kolskiego, Czerwiec-Lipiec 2010. | newrom | Umawianie i propozycje wyjazdów | 11 | 05.02.2010 01:15 |