![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: Zakopane
Motocykl: NAT
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 5 godz 11 min 55 s
|
![]()
USA daje bana dla osób odwiedzających wrogie kraje np. Iran. W jaki sposób oni to sprawdzają ?
![]() |
#2 |
Moderator
![]() |
![]()
Może pieczątka w paszporcie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 5 miesiące 1 dzień 2 godz 50 min 0
|
![]()
Nie wiem jak sytuacja wyglada aktualnie, ale kilka lat temu miałem w paszporcie Syrię, Iran, Afganistan i Liban.
Na lotnisku w USA spędziłem sporo czasu tłumacząc się co tam robiłem ale .... mnie puścili ![]() Wnioskuję, że sprawdzają to na miejscu na lotnisku w paszporcie i jak się im nie spodobasz to Cię nie wpuszczą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: S-ec
Motocykl: 690 R
![]() Online: 7 miesiące 1 tydzień 4 dni 4 godz 9 min 14 s
|
![]()
nie dają pieczątek w paszporcie na Irańskiej granicy, że niby inne kraje maja informować USA o przekraczaniu granicy (Armenia, Tucja, Azerbejdżan)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
USA nie daje bana za wjazd do Iranu. To bzdura. W związku ze zniesieniem obowiązku wizowego planowanego na koniec tego roku osoby odwiedzające kraje które te głąby uważają za skażone terroryzmem będą musiały ubiegać się o wizy tak jak dotychczas.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Emek : 30.10.2019 o 08:51 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
![]() Online: 5 miesiące 1 dzień 2 godz 50 min 0
|
![]()
Osobiście wolę żeby mnie zweryfikowali tutaj, a nie za oceanem gdzie poniosę koszta wyjazdu i koleś na lotnisku stwierdzi, że jestem be
![]() Jak wyrabiałem ponownie wizę to przyznam, że byłem zaskoczony łatwością jej uzyskania. Nikt nawet specjalnie mnie nie wypytywał po co tam jadę. Uśmiech na twarzy i wiza na 10 lat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Wiza wcale nie gwarantuje, że cię wpuszczą. Wszak na miejscu to ocenią czy im się podobasz czy wypad bo przypadkiem kiedys odwiedziłeś sobie turystycznie Iran.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Panowie i Panie, jeśli posiadacie paszporty, to pogranicznicy wiedzą o Waszych podróżach WSZYSTKO. I wiedza ta jest skomputeryzowana, zatem nieważne czy macie wizę w postaci paszportowej pieczątki, czy na oddzielnym druczku. Z tego względu w praktyce jest tak, jak rzecze Emek: od "widzimisię" pogranicznika zależy, czy cię wpuszczą. A to "widzimisię" jest rezultatem długich i skomplikowanych szkoleń w zakresie rozpoznawania osobników mogących stanowić potencjalne zagrożenie. Na nic tu nasze łuty szczęścia, doświadczenia typu "a ostatnio jak byłem to mnie wpuścili..." itd. Przyjmijmy, że z naszego punktu widzenia to loteria, ale z ich - algorytm. Tak więc w niektórych przypadkach możemy sobie co najwyżej życzyć powodzenia w przekraczaniu granicy, a potem na to powodzenie mieć nadzieję.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Iran 2018 | skklub | Umawianie i propozycje wyjazdów | 2 | 18.02.2018 09:25 |
Iran 2014 | CeloFan | Trochę dalej | 2 | 16.07.2017 22:56 |
Iran 2015 | ofca234 | Trochę dalej | 28 | 11.11.2016 01:38 |