![]() |
|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2021
Miasto: Maksymów
Motocykl: XL650V
![]() Online: 2 dni 18 godz 44 min 26 s
|
![]()
Witajcie. Na forum jestem zarejestrowany od jakiegoś czasu, ale jakoś nie było okazji napisać czegokolwiek do tej pory. Wcześniej udało mi się zorganizować pięć edycji Manewrów Terenowych Kompanii ADV w Słupi Nadbrzeżnej - część z Was była, z częścią z Was się znam osobiście już dłużej. Jako, że projekt Manewrów trochę się wypalił, a rutyna nie jest dobra, postanowiliśmy zorganizować coś nowego. Z racji tego, chciałbym Wam przedstawić nowe wydarzenie i przy okazji zaprosić do uczestniczenia. Zatem...
![]() ŚWIĘTOKRZYSKIE OTWARTE SPOTKANIE MOTOCYKLI ADV 20-22 maja 2022 r. Zapraszamy wszystkich użytkowników motocykli klasy ADVENTURE (i nie tylko) na 3-dniową imprezę z bazą w bliskiej okolicy Bałtowa, miejsca największych rajdów offroadowy i quadowych. Teraz dajemy ci możliwość poznania tych tras z pozycji motocykla. Zapraszamy. PLAN IMPREZY PIĄTEK 12.00 - Otwarcie bram zlotu. 16.00 - Konkursy sprawnościowe. 19.00 - Wyjazd na nocną trasę ""offroad"". 21.00 - Biesiada przy ognisku. SOBOTA 8.00 - Śniadanie. 9.00 - Odprawa, pogadanka o trasie itp. 9.30 - Wyjazd na trasy. 17.30 - Zjazd zawodników do bazy. 18.30 - Uroczyste wręczenie nagród zwycięzcom tras ADV oraz TOUR. 19.00 - Konkursy "naj-". 20.00 - Biesiada pod gwiazdami. NIEDZIELA 9.00 - Wspólne śniadanie. 11.00 - Oficjalne zakończenie zlotu i pożegnanie uczestników. BAZA IMPREZY TO: Ranczo w Lesie Wojciechówka 21 27-530 Ożarów https://www.google.com/maps/dir//50....17472200000066 W bazie rajdu do dyspozycji: - miejsca do biwakowania, 3 polany, - wiata do spożywania, - ognisko, - ciepłe napoje oraz woda - stanowisko do awaryjnego odpalania moto - starter - toalety, prysznice Zasady rajdu w skrócie: Do wyboru są 2 klasy / trasy: ADV i TOUR. Obie trasy będą przebiegały również drogami publicznymi. Trasa ADV (ok. 100 km) przebiega przede wszystkim szutrami, lasami, omijamy asfalty. Zadanie polega na przejechaniu całej trasy w ciągu np. 7 godzin ale średnia prędkość jazdy MUSI wynieść np. 25 km/h (szczegóły przed startem). Trasa TOUR (ok. 200 km) przebiega lokalnymi dróżkami asfaltowymi, rzadko ale jednak zbacza również na szutry. Zadanie polega na rozpoznaniu punktów ze zdjęć i otagowanie ich w nawigacji. Zdjęcia z punktami dostaniecie przed wyjazdem, na odprawie. Mogą to być zdjęcia wysłane MMS. Trasa zostanie wgrana do nawigacji Garmin lub będzie dostępna do pobrania na telefony z aplikacją LOCUS. Rywalizację w klasie ADV wygrywa ta osoba, która zrobi średnią prędkość najbliższą zadanej. Jeżeli będą 2 takie osoby to wygrywa ten, który ma dłuższy czas ruchu (czytaj nie podgonił tak, że później musiał stać dwie godziny bez celu ![]() Rywalizację w klasie TOUR wygrywa ta osoba, która znajdzie i otaguje wszystkie punkty otrzymane na odprawie. Jeżeli będzie więcej niż jedna osoba to wygrywa ten, który w trakcie dogrywki na miejscu odpowie na najwięcej pytań dotyczących odwiedzonych miejsc na trasie (spostrzegawczość). Pytania będą dotyczyły tylko tego co będziecie mogli zauważyć. Wpisowe W ramach wpisowego uczestnik otrzymuje: - możliwość biwakowanie na terenie bazy - Sobota - śniadanie, obiadokolacja, drobny poczęstunek na trasie, - niedziela - śniadanie - ciepłe napoje przez 24 h - materiały nawigacyjne - materiały promocyjne - koszulka S.O.S.M.A. - pakiet startowy - udział w konkursach z cennymi nagrodami Koszt wpisowego to 200 zł płatne na miejscu w dniu imprezy. Plecaki płacą 100 zł :-) Podczas całej imprezy w bazie będzie stał Foodtruck, w którym kupicie m.in. kiełbaski, karkówki, hotdogi, hamburgery a także zimne piwko. Wieczorami palimy ognisko i integrujemy się (pewnie do odcinki ;-)) Przewidujemy konkursy z atrakcyjnymi nagrodami. SZCZEGÓŁY NA STRONIE: SOSMA.PL ZAPISY OD 1 MARCA 2022 ROKU. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2015
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: KTM 990 Adv
![]() Online: 1 miesiąc 1 dzień 16 godz 6 min 57 s
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2017
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 12 godz 16 min 8 s
|
![]()
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2017
Miasto: prawie Kielce
Przebieg: znośny
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 9 godz 10 min 37 s
|
![]()
no to bedzie sie dzialo
![]()
![]() |
#5 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Cześć, dobra wiadomość.
Chciałem jechać Afri, ale jak trza 100 km robić 7 godzin to biorę rower ![]() Do zobaczenia.
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]()
Jedziemy
![]() |
#7 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2015
Miasto: Glisne
Motocykl: RD03
Przebieg: posiada
![]() Online: 2 miesiące 6 dni 10 godz 7 min 52 s
|
![]()
Jeśli nic nie wypadnie to jestem.
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
O, o. Z dojazdem i powrotem bedzie 300 (słownie: czysta)
![]() |
#10 |
Gość
Online: 0
|
![]()
A takiego przybysza ze "zgniłego Zachodu" przyjmiecie? Mimo, że trochę daleko to mam ochotę przyjechać, bo:
- to moje rodzinne strony (tj. Ostrowiec), - będzie okazja wreszcie poznać forumowe nicki na żywo ![]() - "last but not least" widzi mi się, że to będzie niezła impreza, a ostatnio mi tego brakuje z wiadomych powodów, Tylko nie wiem czy jechać na kołach (bagatelka 1600km w jedną stronę) czy kombinować jakiegoś vana (może kogoś z jakichś polskich Afrykanerów z UK namówię do spółki ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Endurorally 2022 | Onufry22 | Dział Producentów i Dostawców | 135 | 13.09.2022 20:09 |
Endurorally 2022 | Onufry22 | Dział Producentów i Dostawców | 2 | 08.11.2021 12:13 |