![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Jakie dokładnie kupić kable i fajki do AT?
Na stronie NGK jest dużo modeli, typów i nie wiadomo co wybrać ![]() Kable słyszałem że BERU są bardzo OK? Będę wdzięczny za podpowiedź, najlepiej z linkiem do konkretnego modelu cobym nie pomylił ![]() Pozdr zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Łowcy z Łopola
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Dzięki, zdążyłem te właśnie już znaleść, tyle że niezbyt dostępne są.
SD05FGA nie widziałem nigdzie dostępnych, ale SD05F (np do TA 600-650) - są na allegro po 15zł, może podejdą? Parametry wyglądają podobnie.. po tym skumałem że różnica w kodzie polega na tym że w tej pierwszej jest gumowa osłonka. Ale ją przecież można z oryginału przełożyć. http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwCQ&dur=2473 Sęk jeszcze w tym że te są proste a w AT są też łamane Ostatnio edytowane przez zimny : 02.08.2013 o 09:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Już kupiłem na alledrogo, o takie jakby ktoś szukał:
A kabel - BERU, miedziany - silikonowy 25zł/metr. Pozdrawiam zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Motocykl: RD07a
![]() Online: 6 godz 13 min 26 s
|
![]()
Odświeżam temat. Mam nowe świece, a iskra jak na moje oko za słaba, więc pomyślałem, że wymienię kable i fajki, ale zanim zabiorę się do pracy mam kilka pytań do mądrzejszych ode mnie
![]() 1. Ile cm mają oryginalne przewody, czy 1m nowego przewodu wystarczy? 2. Nowy przewód Beru 7mm silikonowy, czy zwykły i jakie ma to znaczenie? 3. Jakie fajki zastosować? Zimny napisał, ze kupił NGK SD05F (czy ciężko będzie założyć na nie oryginalne korki/uszczelki?) Jeśli chodzi o te z kątem 120, to czy muszą to być NGK VD05FMH, czy mogą być tańsze VD05F i jakie ma to praktycznie znaczenie (pomijając satysfakcję z założenia czegoś "lepszego"-droższego)? Wybaczcie dociekliwość, ale chcę wiedzieć, czy ma sens wydawać 140zł na droższe fajki i kabel, czy mogę ten sam efekt otrzymać wydając 80zł (cena z larssona). |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jakie tarcze, jakie klocki przód RD04? | Łysy | Hamulce, kola, opony | 27 | 23.09.2013 11:26 |
montaz fajki od swiecy | Skydiverek | Regularne czynności serwisowe | 7 | 18.05.2012 00:46 |
Kable WN - małe pytanko | Szaman | Układ elektryczny i zapłonowy | 3 | 24.08.2009 21:22 |
Kable ladowarki szal pal | QrczaQ | Wszystko dla Afrykańczyka | 6 | 15.12.2008 11:42 |