|
Inne zbroje, ochraniacze, stabilizatory, bielizna, akcesoria, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
12.04.2019, 13:34 | #1 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
Helite i podobne. Ktos, cos ?
Dziendoberek,
Wiec tak, chodzi o te wszelakie systemy "airbagowej odziezy" typu kamizelki, kurtki, bluzy itd. Czy ktos posiada, jezdzi, ma jakies wlasne obserwacje ? Wiadomo ze do offa to sie raczej nie nadaje, bo raz ze tam gleby czeste a dwa ze i zagrozenia inne. Wiec raczej miasto, trasy, autostrady. W testach i teorii pomysl jest bardzo ok pod wzgledem bezpieczenstwa ridera w razie "w", ale opisy to raz, a uzywanie dwa... no chyba ze pomysl wogole jest z dupy a ja tego jeszcze nie wiem. Nie jest to tanie, ale zakladajac kupno ochraniacza karku, porzadnych protektorow do kurtki, i innych drobiazgow tez tanio nie wyjdzie, wiec sie zastanawiam. A zatem.. uzywa ktos ? Albo ogolne opinie o pomysle ? |
12.04.2019, 13:50 | #2 |
Nic nie wiem w tym temacie i z góry przepraszam za off. Ale, może ktoś coś w temacie aplikacji powiadamiających o unieruchomionym kierowniku. Zgłębiałem rok temu odrobinę ale nie znalazłem nic na IOSa, a taką potrzebuję. Jeżdżę w większości sam i byłoby fajnie gdyby poszedł sygnał w którym bałkańskim rowie obecnie się znajdujęPzdr
|
|
12.04.2019, 14:50 | #3 |
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 14 godz 2 min 52 s
|
Mam i używałem jakiś czas ale w sumie to tylko na dalekie wyjazdy. Dosyć ciężkie to przez nabój na powietrze. Nigdy nie odpaliła. W sumie to dużo zakładania i się przekrzywia trochę - dorobiłem rzep do kurtki, żeby nie trzeba było ciągle poprawiać. W zasadzie to więcej leży niż jeździ. pozdr adam
|
13.04.2019, 13:23 | #4 |
dawniej poss
Miasto: Gdańsk
Motocykl: RD10 -> RD13 -> GS12
Online: 4 tygodni 22 godz 33 min 33 s
|
Mam kamizelkę, jeżdżę od 3 lat. Trzeba przyzwyczaić się do wagi bo coś tam wazy i pamiętać o wpinaniu się smyczką do motocykla, co tez chwilę zajmuje żeby wypracować nawyk. Do offa bez sensu. Jak do tej pory mi się nie przydała i niech tak zostanie, więc opinii nie wystawie. Raz odpaliła mi podczas paciaka parkingowo manewrowego. Po odpaleniu naboju powietrze schodzi w ciągu kilku minut, wkładamy nowy nabój i kamizelka od nowa gotowa do użycia. Nabój kosztuje ok 100 zł.
edit. Siła zrywki to 250N-400N (25-40kg). Przy zwykłym zsiadaniu z motocykla zapomnienie wypięcia nie skutkuje konsekwencją. Ostatnio edytowane przez poss'ter : 13.04.2019 o 13:29 |