![]() |
Legendarna niezawdność i jakoś Hondy pod znakiem ?
3 Załącznik(ów)
Mam dwie DCT 2016 i 2019. Z pierwszą nie mam problemów, poza rdzewiejącymi felgami (wymienionymi na gwarancji). Druga niestety trochę mnie zawiodła. Oprócz słabego hamulca przedniego ma jeszcze taki problem jak na zdjęciach. Farba na silniku "puchnie". Silnik nigdy nie był przegrzany i ma tylko 7.700 mil. Ciekaw jestem czy inni mają podobny problem ?
|
a niue było żadnej chemii do czyszczenia?
|
Ogólnie to nie tylko dekiel, ale śruby też wyglądają jakby coś przyjeły
|
Znajomy miał tak jak przejechał sobie na jesień po plaży i nie umył moto ,sól zrobiła swoje . Ale to była jego ewidentna wina .
|
To wygląda jak by motocykl jeździł w zimie po soli. Na to nie ma mocnych.
|
Skoro piszesz o milach to wszystko wiadomo.
|
Z mojego doświadczenia : odparzona farba, to najczęściej chemia z myjni. Mam porównanie - jak moto myte "nielegalnie" czyli normalnie z węża, to nie zauważyłem - jak ktoś trendi funduje mu wysoce agresywną chemię na myjni, to efekty jak widać. Na powierzchniach galwanizowanych również. Inna kwestią jest, że obecnie fabryki używają akryli wodnych i tym podobnych sreko-wynalazków, więc jest, jak widać.
|
To co na myjni nie żre aż tak bardzo ale sól robi swoje i tu raczej obstawiam sól.
Wróżenie z fusów - wiadomo. |
Sól, jakby przepłynął Atlantyk - ale u nas - jaka sól ?! To, co na myjni żre bardziej niż Ci się zdaje.
|
Skąd wnosisz że mowa o tym co U NAS? :)
Kolega mieszka w UK, moto ma licznik w milach. Czego nie rozumiesz ;) Dodatkowo problem pogłębiają lekkie stopy Alu z magnezem. To jak pięknie wpieprzane są BMW za czapkę sosu to już temat na inną opowieść. Są preparaty uszczelniające pory lakieru i innych powłok ale nie są w 100% skuteczne no i nie każdy je stosuje przy jeździe zimą. Oczywiście - być może to myjnia. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:32. |