![]() |
Dlatego też co roku zrzucam wahacz i kiwak, wszystko rozbieram, czyszczę i na grubo smaruję. ;) Szczególnie istotne jak się lata w offie. :oldman:
|
Dzięki raf, czyli przyjdzie mi podociągać dla świętego spokoju ;) Zetjohny odkręć delikatnie nakrętkę, niech wystaje minimalnie ponad gwint, weź metalowy dornik lub kawałek pręta i stuk puk ile trza aż poleci...aha!! Pamiętaj że ta długa śruba nie przejdzie przez tuleję od centralki...trzeba ją również wypierdzielić. Myślałem że mam zażarte te śruby jak cholera a wychodziły leciutko jakby wczoraj były wkładane. Widocznie nie była tak trolowana ta moja AT. Dbał Holender :)
|
à propos centralki, żeby jej przy następnym demontażu wachacza nie wysuwać, można tę śrubę niecio opiłować:
https://lh4.googleusercontent.com/-1...0/IMG_1785.JPG Ja opiłowałem na jakieś 19 mm i miesc isię w tulejce bez problemu https://lh6.googleusercontent.com/-R...0/IMG_1784.JPG |
właśnie tak zrobiłem :) bo nie miałem zamiaru i chęci na demontaż tych ciasno wbitych tulei ;)
|
Cytat:
I obawiam się że bez cięcia się nie obejdzie. Czy ktoś przerabiał taką metode inwazyjną i czy póżniej te elementy dorabiał czy serwis dostarczał części? |
Ja przerabiałem w TA. SIedziało na dębowo. Cięcie kątówką z obu stron i potem sporo zaparcia, żeby śruba opuściła sworzeń. Leżało to dobe w WD40 i niewiele pomogło. Ciężki młotek i pół godziny zabawy i sworzeń odzyskany. A śrube kupisz w sklepie ze śrubami. Daje się podpasować :)
|
Dobry pomysł z tym opiłowaniem. Ostatnio nie wpadłem na niego i zdemontowałem tuleje od centralki. Śrubka bez problemu wyskoczyła.
Było trochę zabawy, bo afra prawie się położyła na mnie :mur: Pewnie mnie lubliu :D |
co ja mam powiedzieć jak dokręcam śruby od kiwaczki a tu taboret pod motorem składa się jak leżak :) Trzeba coś solidniejszego na wieki wycudować ;)
|
1 Załącznik(ów)
Aktualnie mam podpartą na krawędziakach, które mi zalegały w drewutni. Konstrukcja prosta, więc działa bezawaryjnie :)
|
Ja myślę o takim taboreciku warsztatowym co duszę nogą i podnosi motorek, ciekawe czy AT dźwignie. Zawsze się przyda bo centralka spoko ale do zmiany przedniego koło/opony przyda się taki w garażu... zawszę się przyda ;) Ale patent spoko :Thumbs_Up: A co to za pojemniczek obok lewej chłodnicy? Księżycówka?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:27. |