Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   KTM (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=178)
-   -   950vs990 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=35316)

greenman 03.07.2019 17:05

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 642509)
Ogólnie w dziku podobało mi się to że zawsze było coś do pogrzebania i człowiek się nie nudził.

Coraz bardziej przekonujesz mnie do Trampka albo DL i nie zjeżdżania z asfaltu :D ale pewnie skończy się tak, że przejadę się jakąś 990 i już nie będzie odwrotu.

madafakinges 03.07.2019 17:09

Cytat:

Napisał greenman (Post 642510)
Coraz bardziej przekonujesz mnie do Trampka albo DL i nie zjeżdżania z asfaltu :D ale pewnie skończy się tak, że przejadę się jakąś 990 i już nie będzie odwrotu.

Nie wygłupiaj się, jesteś ogarnięty technicznie to sobie dasz radę z dzikiem, i jazda będzie Cię cieszyć.
Chyba że się wybierasz do mongolii czy innego kazachstanu to wtedy trampek. W każdym innym przypadku dzik.

tommi
Ja bym skłaniał się ku tańszemu, bo za 6 tyś. wymienisz pół moto na nowych częściach z KTM i będziesz wiedział co masz I przy okazji wypłać typowi płaskiego za ten chiński tłumik...

Najważniejsze jest nie oszczędzać na serwisie. O dzika trzeba dbać należycie to się odwdzięczy.

Tomas_XRV 03.07.2019 17:12

Ja jeżdżę od tamtego roku 950 superenduro i po dużym serwisie po zakupowym nic poważnego się nie dzieje nalot 60tys jedynie pare śrubek się odkręciło od kosy i osłony silnika. Trzeba pamiętać o locktite. Lubię tą natychmiastową reakcje na odkręcanie manetki. Straszyli wcześniej ze silnik w lc8 to puszka gwoździ ja bym tak nie powiedział na wolnych chodzi równiutko i gładko ale jak się odkręca to budzi się szatan.

Lucky Luke 06.07.2019 13:44

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 642509)
Nie uszczelki, a złe śruby dokręcające głowice a w zasadzie brak podkładek pod nimi.
http://www.ktm950.info/how/Orange%20...ve_adjust.html
tu jest opisane co zrobić.

Ogólnie w dziku podobało mi się to że zawsze było coś do pogrzebania i człowiek się nie nudził.

Madafakinges dziekuję , właśnie mnie wyleczyłeś z przesiadki. Nigdy nie sprzedam Africy :D:at:

rafal78 07.07.2019 15:45

60 tys nalotu to duzo dla dzika?

Zmyler 07.07.2019 15:58

To zależy jak starannie był serwisowany.

aadamuss 07.07.2019 17:17

W 2003 miałem 950 - psuło się wszystko to co wyżej opisane i jeszcze trochę więcej :-( Rura wydechowa drugiego cylindra pękła dwa razy. Przez wysprzeglik wracałem bez sprzęgła 700 km :-( Notoryczny brak hamulca nożnego.
Na plus - super frajda z dynamicznej jazdy i ogień z tłumików :-)
Pozdr Adam

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

CeloFan 07.07.2019 17:23

:Thumbs_Up:

950 i 990 mają już po tyle lat i często tylu właścicieli, że na przebieg bym nie patrzył. Każdy potencjalny nabywca chce najmniejszy przebieg widzieć na zegarach i każdy sprzedawca wie o tym. Gdzieś w historii motocykla może znaleźć się taki drab co pomoże sobie w sprzedaży ustalając optymalny przebieg. Wydaje mi się, że ideał, to moto od pierwszego właściciela. Zaraz potem z rzetelnie udokumentowaną historią serwisową. Najlepiej popatrzeć na motocykl z kimś, kto od cholery jeździ danym modelem i jednocześnie ma w małym palcu austriacką technikę :)
W naszej krainie przebieg to tylko cyfry.

lukasz_vip 12.07.2019 12:26

Cytat:

Napisał rafal78 (Post 642994)
60 tys nalotu to duzo dla dzika?

Mało. Spokojnie robią po 200tys.+ te silniki bez otwierania. Ja mam aktualnie 70tys. w 950 z pierwszych wypustów na srebrnych felgach. Moto od pierwszego właściciela po wszystkich akcjach serwisowych.

kudlacz 27.07.2019 23:26

Czy do 990 jest jakieś cudo pt. przełącznik map zapłonu lub jakiś inferface? Chodzi mi o to by ułaskawić adventura i "upodobnić" do starej AT co to robi "taś, taś" w terenie.
Oczywiście nie mam takiego moto i nie jeździłem na takim podobno "wściekłym", ale poszukuje jakiegoś moto.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:53.