![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Chyba że się wybierasz do mongolii czy innego kazachstanu to wtedy trampek. W każdym innym przypadku dzik. tommi Ja bym skłaniał się ku tańszemu, bo za 6 tyś. wymienisz pół moto na nowych częściach z KTM i będziesz wiedział co masz I przy okazji wypłać typowi płaskiego za ten chiński tłumik... Najważniejsze jest nie oszczędzać na serwisie. O dzika trzeba dbać należycie to się odwdzięczy. |
Ja jeżdżę od tamtego roku 950 superenduro i po dużym serwisie po zakupowym nic poważnego się nie dzieje nalot 60tys jedynie pare śrubek się odkręciło od kosy i osłony silnika. Trzeba pamiętać o locktite. Lubię tą natychmiastową reakcje na odkręcanie manetki. Straszyli wcześniej ze silnik w lc8 to puszka gwoździ ja bym tak nie powiedział na wolnych chodzi równiutko i gładko ale jak się odkręca to budzi się szatan.
|
Cytat:
|
60 tys nalotu to duzo dla dzika?
|
To zależy jak starannie był serwisowany.
|
W 2003 miałem 950 - psuło się wszystko to co wyżej opisane i jeszcze trochę więcej :-( Rura wydechowa drugiego cylindra pękła dwa razy. Przez wysprzeglik wracałem bez sprzęgła 700 km :-( Notoryczny brak hamulca nożnego.
Na plus - super frajda z dynamicznej jazdy i ogień z tłumików :-) Pozdr Adam Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka |
:Thumbs_Up:
950 i 990 mają już po tyle lat i często tylu właścicieli, że na przebieg bym nie patrzył. Każdy potencjalny nabywca chce najmniejszy przebieg widzieć na zegarach i każdy sprzedawca wie o tym. Gdzieś w historii motocykla może znaleźć się taki drab co pomoże sobie w sprzedaży ustalając optymalny przebieg. Wydaje mi się, że ideał, to moto od pierwszego właściciela. Zaraz potem z rzetelnie udokumentowaną historią serwisową. Najlepiej popatrzeć na motocykl z kimś, kto od cholery jeździ danym modelem i jednocześnie ma w małym palcu austriacką technikę :) W naszej krainie przebieg to tylko cyfry. |
Cytat:
|
Czy do 990 jest jakieś cudo pt. przełącznik map zapłonu lub jakiś inferface? Chodzi mi o to by ułaskawić adventura i "upodobnić" do starej AT co to robi "taś, taś" w terenie.
Oczywiście nie mam takiego moto i nie jeździłem na takim podobno "wściekłym", ale poszukuje jakiegoś moto. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:53. |