![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Płyn się leje dlatego co by w zimie nie zamarzał oraz związki chemiczne w nim zawarte zabezpieczały wnętrze układu chłodzenia przed korozją czy odkładaniem się osadu (np w przypadku użycia wody).
Co do utrzymania temperatury to jest to zależne od wydajności chłodnicy a nie rodzaju płynu oraz tego jakiej produkcji on jest. Ty nalałeś sobie Bel-ray , kto inny zlaje sobie borygo/alu , ktoś tam jeszcze wodą .....i zapewniam Cię że każdy płyn zapewni odpowiednie chłodzenie. |
Cytat:
|
Temperatura borygo i tych innych jest też wyższa niż wody.
Teraz nie mogę sobie też przypomnić jak to dokładnie bylo, ale woda wolniej pobiera też ciepło i wolniej oddaje. |
Założyłem dwa bo w korkach miałem na czerwonym polu... choć nigdy się nie zagotowała to wole dmuchać na i tak gorące! A włącznik by nie mordować czujnika jak nie ma potrzeby.. ;)
|
To masz kolego coś z układem chłodzenia. Posprawdzaj sobie bo czerwone pole to widziałem raz w życiu jak stałem w korkach w Istambule i wogole mi nie działał wiatrak.
|
Moja też w korkach w upały (Warszawa, ciasno tak, że nie da się jechać między furami) dogrzewa się do czerwonego i na chwilę obecną pomysły mi się kończą. W grupie 04 i 07a to te starsze szybciej dogrzewały się do wentylatora. 07a dochodziły do połowy skali może...
|
A to ja mam zupełnie inną refleksje. Mianowicie że czujnik od wiatraka o wiele szybciej się włącza w rd07a jak jeździmy razem.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:31. |