![]() |
Ja obstaje przy łańcuchu. Wpada w rezonans i tak gra. Może.
Współczuję tych poszukiwań. M |
Nie wiem czy widziałeś ale chyba ten podobny przypadek
|
Cytat:
|
Czaja-faktycznie brzmi podobnie. Oczywiście na ile to można zdalnie porównywać :)
|
typuję, że to może być dzielonej zębatki wałka wyrównoważającego
http://africatwin.com.pl/picture.php...pictureid=2067 miałem kiedyś podobny (dźwiękowo) przepadek w VFR750 tam wałki rozrządu mają identyczne rozwiązania... działa to tak, że druga zębatka kasuje luz międzyzębny poprzez sprężyny pomiędzy zębatkami. Wszystko działa ok dopóki ta oddzielna zębatka nie zrobi sobie na wałku luzu wtedy przy obrocie następuje gwałtowny przeskok zębatki na wałku spowodowany przez sprężyny (mówiąc potocznie w otworze zębatki tworzy się jajko) siła sprężyn jest spora więc nawet niewielki luz ponad normę będzie klikał.. drugi trop możliwe, że podkładki regulacyjne zaworów ssących mają wybicie (dołek) od zaworu i przy nacisku zaworu w zależności jak to się ułoży następuje to kliknięcie tutaj także luz jest niewielki ale siła sprężny duża. |
W NAT jest hydrauliczny napinacz łańcuszka? Brzmi jakby napinał dopiero po dodaniu gazu i zwiększeniu ciśnienia oleju w układzie.
Strzelam, ale w lc8 przerobiłem gehennę z układem smarowania i brzmiało to podobnie. |
Rzeczywiście brzmi jak KTM:)
|
Ja obstawiam wciąż układ napędu rozrządu.
Serio w NAT jest kasowanie luzu muedzyzebnego?? Dziwne by to było w czasach księgowych. Teoria z dołkiem w płytce jest bardzo nieorawdopobna... z czego to musiałoby być zrobione???? |
Cytat:
|
Cytat:
Z dołkami w płytkach już się spotkałem... możliwe, że to były zamienniki typu prox czy jmt ew inne.. nie do stwierdzenia na oko jaki to producent. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:36. |