![]() |
Cytat:
za jedyne 3500zł. :dizzy:. Bez gaźników... Z motocykla powypadkowego. Dużo... No cóż . dobry towar niemało kosztuje |
Cytat:
PS. A nie da się wymienic uszczelniaczy zaworowych bez zdejmowania czapy? Ponoć są jakies metody, nie wiem jak to wyglada, że szybko i sprawnie wymieniaja uszczelniacze poprzez samo odpięcie zaworu który potem opiera się o tłok... To byloby zaoszczedzenie czasu pracy i kosztu (uszczelka pod czapkę). |
Myśle że można zrobić kruciec ze starej świecy i podpiąć sprężone powietrze żeby podtrzymać zamknięty zawór, w samochodach sie sprawdza.
|
Franz czy masz system ratalny?
|
Cytat:
Cytat:
|
Tak, filtr powietrza wpływa.
|
np na K&N potrafi przepalac olej a na papierowym nie lub mniej
|
Cytat:
|
powód- zaworki puszczały i moto systematycznie dostawał benzyny do oleju- przesiąkała przez pierścienie. W niektórych moto to możliwe- w afryce nie wydaje mi sie - chyba najpierw poleci przelewem, ale trzeba by sprawdzić.
|
To chyba jest możliwe. Jak baaaardzo długo kiedyś próbowałem odpalić po zalaniu wodą (nie dostała się do silnika, ale zalałem elektrykę) to podniósł się poziom oleju i śmierdział benzyną. Sam nawet nie wpadłbym, że to możliwe ale mechanik sprawdził i była szybka wymiana oleju. Do końca tego nie ogarniam ale mam zaufanie do mechanika.
pozdr, laska |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:39. |