![]() |
Jakby u mnie w chacie zobaczyli że wyciągam zaciski ze zmywarki...to zaprawdę powiadam wam ze koniec mój byłby bliski a śmierć ma książkowym przykładem mordu by się stała. Jednak zawszę można namówić sąsiada przy pifku aby jego sprzęt(w sensie zmywarki) zadziałał :)
Fabrizio dajesz dajesz ;) Jeszcze trochę i wezmą nas do ekipy mechaników Orlen Teamu!! Ja z gówna bat ukręcę a Ty posklejasz wysadzone silniki ;) Rób więcej fotek, narazie nie ostrzegano nas przed przeciążeniem więc można grandzić. Powodzenia!! |
Cytat:
Aciu, wymiana oleju w lagach sie nie martw. To wyglada bardzo skomplikowanie, a zajmuje tak z godzine, poltorej. Trzeba tylko rozmontowac krok po kroku zgodnie z instrukcja, skontrolowac wszystkie kawalki i potem zlozyc w odwrotnej kolejnosci spowrotem. Duza czysta scierka, na ktorej mozna elementy ulozyc, jak rybe na polmisku, niezbedna! Upierdliwe jest tylko usuwanie resztek starego przepracowanego oleju, ktory potrafi byc konsystencji... gowna :( Powodzenia! |
2 Załącznik(ów)
Czy to tak powinno wyglądać luz na łańcuszek od pompy oleju :confused::confused:
|
Jest ok, ten łańcuch ma naprawdę spory luz i działa, sam się przestraszyłem jak swój widziałem :)
|
Tak ma być.
|
Fabrizio, potwierdzam również. Ten typ tak ma, tzn taki z niego luzak :)
Sprawdź jak założysz kosz, stan łożyska głównego kosza, czy tam nie ma luzów. |
Ok jaka ulga :rolleyes: łańcuszek kosztuje 362 zł u P. Honda :mad: a co do łożysko wymieniam bo lekko dzwoni. Poniedziałek zawiozę kosz do wymianę sprężyn będzie nitowane od nowa z stalowymi nitami, sprężyny mam już kupione byłe robione na zamówienia. Tarcze i uszczelkę mam bo kupiłem w lato, tak ze nie będzie tak złe z kosztami.:D:D
|
Łańcuszek jest tourmaxa i można go mieć taniej, bez marży Pana Hondy.
Coś mi świta po głowie że ten sam albo bardzo podobny łańcuch jak nasze rozrządy nieśmiertelne :confused: |
Jest jakaś strona www z tego Tourmax, czy od nas ktoś handluje z tym ???
|
Powiedz co potrzebujesz :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:47. |