![]() |
Parują mi zegary :(
Dziś wracając z uczelni zauważyłem, że zapoarował mi prędkościomierz, pod domem okazało się, że paruje (jeszcze mocniej) wskaźnik temperatury reaktora... :(
Nie topiłem Afryki, stała tylko na deszczu - takim extremalnym Irlandzkim "kapuśniaku". Czym mógłbym zegary uszczelnić?? I dlaczego mi parują?? :( |
Uszczelnić silikonem, np czarnym loctite. Albo zapewnić lepszą wentylację.
Albo w ogóle wywalić :) |
Jeśli podcieka przy szybce co jest najbardziej prawdopodobne to najlepiej zdjąć obejmę dostać sie do szybki uszczelnić i złożyć . To parę minut roboty.
No chyba że masz jakieś peknięcia na obudowie to posklejać. Woda mogła nacieknąć już dawno a teraz mamy różnice temperatur i może się skraplać. |
Pęknięć nie ma - przynajmniej nie na wierzchu...
Mogła się woda dostać od spodu?? - tam gdzie wchodzi linka i kabelki?? Wydaje mi się, że zaparowało bardziej po tym jak przejechałem z uczelni do domu - może to od rozgrzanego silnika na który leciała woda z drogi?? Mogę tak z tym jeździć?? - jeżdżę moto na uczelnie - a nie będę miał czasu grzebać do weekendu - poza tym pewnie dobrze by było to wszystko wysuszyć przed uszczelnieniem... |
Parować mogą z powodów :
1- pęknięta obudowa i dostaje się woda 2- zatkane fabryczne otwory wentylacyjne 3- błąd użytkownika - wyczyszczenie wewnętrznej strony szybek i usunięcie cienkiej warstwy silikonu ochronnego "antyfoga" |
Cytat:
ad2 - gdzie je można znaleźć?? ad3 - nie grzebałem nigdy w zegarach... (poza tym dopiero teraz paruje - a mam moto już od ponad roku) |
Podpinam się pod temat - niska temperatura na zewnątrz i po 20 minutach jazdy zaparowany obrotomierz :). Chyba jak pisze Dzieju sam to uszczelnię sobie.
|
Wszystko prędzej czy później nasiąknie wodą. Kluczem do sukcesu jest skuteczne odpowietrzenie.
Tak mawiają budowlańcy i sporo prawdy w tymże porzekadle odnaleźć można. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:38. |