![]() |
Jedzenie dla Afrykanera
Witam wszystkich :D chciałbym rozpocząć nowy wątek, myśle że dość istotny, a chyba jeszcze przez nikogo nie sprowokowany :mad:. A mianowicie co gdzie i jak Jeść ( w podróży ) żeby się nie rozchorować:drif: a jednocześnie czegoś dobrego w życiu spróbować :beer2:. Pozdro.
|
Wszędzie i wszystko, choć klub sympatyków liofilizatów ma zapewne inne zdanie ;)
|
..i pamiętać o Aperitif :D
|
Jak to, prawdziwy podróżnik przecież je byle co pije byle co i śpi byle gdzie....
Wtedy dopiero mieni się prawdziwym podróżnikiem!!! ps. Tak na poważnie będę sledził ten wątek.Interesuje mnie wersja jak najwięcej zobaczyć ,dobrze ,zjeść dobrze sie naj....ć,wyspać i jeszcze mało zapłacić;-))))))))))))))) |
....jakoś nie mogłam się powstrzymać ;)
https://lh6.googleusercontent.com/-Q...7648.JPG?gl=PL wysokobiałkowy lunch ;) |
Cytat:
rambo, znajomy lekarz powiedział mi że "aperitif" przed czy po posiłku nic nie da. Fakt jest taki, ze mu nie wierzę - stosuje regularnie:) |
Też nie mam na to dowodów ale mawiają że % chronią przed "zemstą Faranona" :D
|
nieważne co jesz, ważne czym dezynfekujesz
;) nie wdajac sie w zbedne szczegóły, tegorocznej bakterie przywiezionej w jelitach z Albaniji nie dały leki. Pomogła dopiero wódka |
Z mojego doświadczenia:
Etiopia. Pani szykuje Indżerę ok. 2 metrów od dziury w ziemi, z resztkami desek - zwanej uroczo kiblem. Konwersacja, po zapoznaniu się: jorge: dlaczego Pani robi posiłek tak blisko WC? kucharka: a czy z ust do pośladków jest dłuższa droga ? Koniec sceny. Pytający nie ma więcej głupich pytań. PS Zawsze promilami się podpieram - "na wszelki wypadek" :D. PSII Coś już o jedzeniu jest na forum napisane i wątek znajdziesz. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:52. |