![]() |
sprzęgło - luźna klamka po zdjęciu sprzęgła
Zwracam się z prośbą do MĄDRYCH GŁÓW o POMOC !!!
W celach inspekcyjnych zdejmowałem sprzęgło, po złożeniu razem z manualem mam luźną klamkę, sprzęgło nie pracuje. Linka pracuje bez zarzutu, wszystko wygląda pięknie i ładnie i jest na swoim miejscu. Kosz spasowany z zębatką pompy oleju, tarcze w dobrej kolejności, wszystko poskręcane równo. Może ktoś z Was miał podobny "dziwny" problem :bow: |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Zakładając, że dobrze złożony jest kosz sprzęgła to coś ze sterowaniem. "12" nie zgubiłeś? |
12 byla na miejscu. zrabalem jednak przy skladaniu... sytuacja opanowana
|
Nie tak szybko, napisz co zrąbałeś, dla potomnych :D
|
Zrąbał to, że zaczął składać to co ja rozłożyłem :P
Następnym razem jak mówię , zostaw to ja to poskładam , to ma tak być :D oleś teraz to Ty jesteś Master of clutch ;) |
To chyba dosc czesty problem. Kolega poskladal co ja rozlozylem i na koniec sie okazalo ze zostalo kilka srubek i jakies czesci....... :)
|
Na szczęście telekonferencja załatwiła sprawę.
Od dziś wiemy, że Nocna oraz weekendowa praca w gówno się obraca :D |
niechby juz sie przyzna, ze zapomnial wlozyc lozyska oporowego ;)
|
Nie ma wstydu Panowie. Zająłem się składaniem, nie wiedząc do końca jak było sprzęgło złożone oryginalnie. Wydawało mi się, że wszystko było OK, niestety nie miałem pojęcia, że położenie tarczy, w która wkręcamy później 5 śrubek ma znaczenie. Na oko wyglądało, że nie. I tutaj był mój błąd. Mam nadzieję, że ten post pomorze kolejnym nowicjuszom, którzy będą mieli to w rękach po raz pierwszy.
Wielkie dzięki dla Lucky Luka za pomoc w ogarnięciu tematu :zdrufko: |
spoko oleś teraz musimy coś zepsuć w mojej ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:59. |