![]() |
niemiec plakal jak sprzedawal
Witam
Stalem sie dzis szczesliwym posiadaczem AT 750 '00 Jazda testowa nie urzekla mnie nadmiarem mocy ,a ze motocykl ten pochodzi z rynku niemieckiego od razu nasunela mi sie mysl o blokadzie. Stad pytanie: Czy ktokolwiek z was posiada wiedze na temat blokady mocy stosowanej na rynek niemiecki ( tj ; dysze , kryzy , wydech , a moze CDI) ? Pozdrawiam Inzynier MacGyver |
Witaj, sprawdź jaka moc masz w dowodzie niemiecki. Afryki były blokowane na króćcach dolotowych i miały inne dysze.
|
Niestety nie mam niemieckiego briefu gdyz import tego motocykla to bardziej epicka opowiesc niz zwykly handel.
Czy masz jakies dane nt jakie dysze byc powinny ? |
Nie ma prostszego sposobu.
Zdejmujesz zbiornik potem Gaźniki i patrzysz w króćce dolotowe. Jak są zwężki, wymieniasz na króćce bez zwężek i już :at: Nie dławiona AT idzie 180kmh Dławiona 160kmh i koniec. Przyspieszenie w zasadzie podobne, ale vmax inny |
Podobno wersje zdławione na Szwajcarię miały też inne wałki rozrządu?
|
Można spojrzeć w numer na tabliczce znamionowej.
Jest tam zakodowany kraj docelowy po produkcji, moc, itp. W Haynesie jest taka tabelka z wyjaśnieniami co oznaczają kolejne cyferki. |
Cytat:
|
W afripedii również jest wyjaśnienie
http://faq.africatwin.com.pl/index.p...er_numeru_ramy Ale może już ktoś odblokował, więc i tak trzeba sprawdzić króćce. A teraz gupie pytanie, nie da się wyciągnąć króćców, bez demontażu gaźników? :) |
Nie da się
|
Niemcy mogły zablokować tylko na 34 PS jeśli oryginalny niemiecki . Wtedy jest muł
Jak koledzy wcześniej wspomnieli - króćce i dysze Austria i CH 48 PS jak był reimport . Jeździ jednak wtedy prawie jak oryginał i nawet byś nie poznał. Dół silnika nawet lepszy ,góra gorsza |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:00. |