![]() |
Koledzy mam pytanko, zapaliła mi się dzisiaj czerwona kontrolka (ta w lewym górnym rogu), czy jest ona od ładowania?
Jak sobie z tym poradzić? Pomóżcie... pierwszy raz zatankowałem do pełna i wtedy się zapaliła, ładowanie na akumulatorze jest 18,5 V przy włączonych światłach. |
Cytat:
Prawa górna żołta pierwsza rezerwa i po lewej czerwona druga rezerwa i reszta kontrolek: Po srodku lewa strona niebieska długie i obok zielona luz i na dole lewa strona kierunkowskaz i prawa smarowanie. |
Cytat:
|
Cytat:
A ładowanie masz za wysokie :( |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja sie na prądzie za bardzo nie znam :D A termistory jak są zalane paliwem powodują że się kontrolka rezerwy nie swieci. Jak nie ma paliwa to się nagrzewają i powodują zapalenie kontrolki (chyba poprzez masowanie) Paliwo je chłodzi i jak jest to sie kontrolki nie palą Troche metnie to tłumaczę :D Jakby co to termistory pasuja od Matiza |
jeszcze raz dzieki koledzy, bez forumowiczów nie dałbym rady poprawnie użytkować mojej afri:)
pozdrawiam |
Cytat:
Uwaga przerwa na czujniku (omomierz pokazuje brak połączenia) żarówka nie ma prawa się palić. Jeśli połączymy na krótko przewody od czujnika żarówka pali się pełną parą innej opcji nie ma. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28. |