![]() |
Przebicie na fajkach
Jak w temacie organoleptycznie doznałem na ręce takowego zjawiska.
Pojawia się iskra na fajkach jest znikoma lecz jest a to mnie wpierda..alalala:mur:.Nienawidzę maniany motorkowej i zapytam czy w jakiś niekontrolowany sposób wpływa to na motocykl negatywnie, bo jak mniemam to straty na iskrach pewnie wpływają na kulturę pracy silnika i spalanie. Teraz pytanie jakie? aby nie badziewne a odpowiednie fajki zanabyć. Dodam, że NGK jakoś w crossińcu się nie sprawdziły i jestem sceptyczny. Doradzicie co Pany??:dizzy: |
... ,a "trzącha" na zdjętej czy założonej ?
|
Cytat:
Czy wpływa na kulturę pracy - raczej tak iskra na świecach będzie słabsza lub zanikająca chwilami. Brudne i zatłuszczone przewody i fajki (traktuj to jako komplet) gromadzą wilgoć i sprzyjają przebiciom. Jeżeli czyszczenie i odtłuszczenie nie pomoże trza kupić nowe. |
Cytat:
:o |
Che no to tak wali po śrubstaku do silnika na włączonej elektrowni.
Wali iskierkami bez namaczania jak z reaktora. Jak zobaczyłem to na trzech reszta czyli jedna w miarę. Moto po myciu jakieś 3 tygodnie temu i czyste w ciepłym garage stoi. Dzisiaj od strzała zapaliło i tak zaczełem dotykać jak kobietkę i dobrałem się do punktu G a to jebudu mnie po łapach jak pas cnoty z gilotyną. Myślę że odtłuszczanie nic tu nie da bo czyste kabelki są na 100% taki pedant ze mnie wyznający zasadę jak ja jej tak ona mnie. R2D2 na zdjętych wali do masy jak szalona |
Z resztą, fajki plus przewody nie są nie wiadomo jakim wydatkiem. Dlatego też myślę, że nie ma się co pierd. z odtłuszczaniem itp.
|
BLOB :
Jak jeszcze nie chcesz wymieniać i guma nie jest sparciała to jest szansa na uszczelnienie. Można spróbować umyć części gumowe benzyną w celu odtluszczenia , nastepnie wytrzeć i osuszyc najlepiej opalarką tak ze 150 stopni. " tu wypić ze 2 piwa bo było gorąco :)" Następnie szczelnie owinąć ( wcześniej zakupioną ) taśmą samowulkanizującą. Ważne : owijamy taśmą wstępnie ja rozciągając ażeby ciasno przylegała do powierzchni. Owijamy z zakładką na 1/3 szerokości , owiniecie w obie strony powinno wystarczyć. Pod taką taśmę nie dostanie się wilgoć i przebicia powinny zniknąć , a cena rolki taśmy która powinna wystarczyć to ułamek ceny dobrych fajek. |
A już myślałem, że będzie dyskusja na temat rentowności przerzucania malborasów z zagranicy.
|
Cytat:
Nie zkminiłem :confused: Lordzie Pewnie zanabendę zimą nowe sztuki tylko niewiem jak to jest z kablami przy cewkach czy da się wykręcić bo w cross był to komplet z cewką. Trza się zastanowić pewnie jeszcze co z długością kabla i odpowiednią fają. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:01. |