![]() |
Jak przestawić dźwignię hamulca nożnego?
Jak w temacie, aktualnie mam trochę za wysoko. Na siedząco muszę oderwać nogę od podnóżka, żeby przyhamować.
|
Masz przecież śrubę reg. na popychaczu.
pozdr |
Możliwości masz dwie - albo regulacja długości popychacza w pompie tylnego hamulca, albo przestawienie położenia samej dźwigni (o ile mnie pamięć nie myli jest na wieloklinie, jak dźwignia zmiany biegów).
|
Nie jest na wieloklinie. Przeca jest na sztywno połączona z popychaczem tłoczka. Tam jest oś obrotu. Reguluje się tylko długością popychacza. ;)
I po ustawieniu radzę sprawdzić czy stop nie świeci ciągle lub wcale i podregulować położenie czujnika. ;) |
Cytat:
:) |
Hmmm...rozbierałem nie raz, ale wieloklinu nie pamiętam. ;) Poza tym jakoś nie mogę sobie uzmysłowić jak wieloklin miałby tam rabotać?
|
Heja,
Jest wieloklin / wielowpust, od wewnętrznej strony ramy, tam gdzie jest dźwignia do pompy :) |
Sorenson, fucktycznie :Thumbs_Up: przeca dźwignia jest połączona po drugiej trony ramy z drugą dźwignią do pompy.:mur: Zamulony dziś jestem, a wystarczałoby wyjść z firmy i zajrzeć pod moto.:dizzy:
Maj mistejk. :bow: Ale i tak łatwiej się reguluje popychacz tłoczka niż na tym wieloklinie przestawiać :) A jakby jednak rozbierać tą dźwignię, to można by ją od razu wyczyścić i przesmarować. ;) |
Doktoryzowałem się z tego elementu po figurze w Lublinie ;).
|
Ja w sumie też. :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:33. |