Cytat:
Napisał szparag
Ojców trzeba zobaczyć ... Oczywiście trzeba olać zakaz wjazdu , ale do motocykli się nie czepiają....
|
oj w długi weekend policja trzepie wszystkich na kasę, również motonitów szczególnie za wjechanie na zakaz od strony drogi od 773 w miejscu gdzie jest duży nazwijmy to umownie "główny parking" w Ojcowie, tam sprzęt można zostawić między drzewami i troszkę się przejść. Do Ojcowa legalnie też nie dojedziesz od drogi 94 (skręt pomiędzy Białym Kościołem a Czajowicami). Maczuga jest w Pieskowej Skale razem z zamkiem do którego prowadzi droga asfaltowa od tyłu tak jak opisał szparag. Ja byłem tam kilkakrotnie i nic złego mi się nie stało ale bywałem tylko w tygodniu.... Generalnie to jest Ojcowski Park Narodowy więc podlega ochronie... W okolicach Ojcowa droga 773 to popisówka dla plastików więc trzeba być czujnym, wąziutko ale bardzo ładnie, W okolicy jest jeszcze Zamek Korzkiew jednak trzeba jechać dookoła od drogi 794 bo z Ojcowa nie przejedzie się doliną Prądnika Korzkiewskiego (mówię o długim weekendzie) a tam jest fajny asfalcik i trochę szuterku...