na powaznie to wg mnie najlepiej robilo to:
TIP2 - kiedys firma nazywała się Roklin teraz zmienili nazwe na Noyen, kiedys mozna bylo kupic od 5 litrow w góre dzis z tego co widze beczki sa po 200 litrow. ja robilem bardzo mocny roztwor 10% i mialem akurat beczke 50 litrow gotowej zupy
Ultrasonic Flush ALU - rowniez bardzo OK tyle, ze są w sprzedazy litrówki i piątki. roztwór tez robię ( bo teraz tego głownie używam) 10%
K2 APC Strong Pro naprawde mocno mnie zaskoczyl - rozrobilem tylko 1 litr na stezenie 10% i myłem na próbe małe stare detale gaźników, żeby sprawdzić czy nie dojdzie do zaczerniania ze wzgledu na odczyn ( mialem raz taki przypadek z nieznanym preparatem), ale producent podaje odczyn alkaliczny i umylo sie bardzo ładnie i nic nie przebarwiło - atutem jest też cena i dostepnosc w kazdym auto-moto
na fotkach dzisiejsza praca: 60 stopni, 60 minut i właśnie został na noc zalany na test szczelnosci nowych zaworkow iglicowych. oczywiscie przed wlozeniem do myjki rozlozony w mak i skladany na nowych uszczelnieniach + wymiana zmeczonych srub. jak narazie po ~4 godzinach zaworki nie puszczaja, wiec do rana pewno tez nie puszcza.