|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
03.02.2012, 03:24 | #1 |
Miasto: Gdańsk Borkowo
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 dni 20 godz 47 min 47 s
|
Pytanie mam trochę dziwne :)
Witam koleżanki i kolegów
Jak w temacie pytanko dziwne, ale sprawa nurtuje mnie od paru tygodni, a mianowicie, na przełomie kwietnia i maja chciałbym pojechać gdzieś motocyklem (niestety nie Afryką, ale może kiedyś) na 5-6 dni i tu pojawia się problem, za cholerę nie mam pomysłu dokąd jechać...pewnie brzmi to śmiesznie ale sprawa poważna jest, miałem bardzo ambitny plan pojechania dookoła morza czarnego, ale z przyczyn osobistych wszystko szlag trafił....ehhh Podrzućcie jakieś pomysły, ja myślałem o promie do Szwecji i tam się poszlajać trochę, albo do Kopenhagi przez Danie i mostem w cieśninach duńskich do Szwecji, ale to takie jeżdżenie bezcelowe, taka sztuka dla sztuki Może ktoś ma jakiś pomysł, zrobił jakąś fajną trasę w 5-6 dnia. z wszelkie pomysły i podpowiedzi z góry dziękuję |
03.02.2012, 04:50 | #2 |
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
Szwecja jest nudna - pociągnij do norwegii. Ale 6 dni trochę mało.
PS. teraz widzę kwiecień/Maj - jak na północ to może być zimno |
03.02.2012, 09:37 | #3 |
Autobanned.
|
Na zlot przyjedź - a najlepiej na wszystkie 4 . Albo przełóż na czerwiec i na Nordkapp - tylko doni trochę mało, chyba, że do Sztokholmu i dzida do przodu - potem powrót na maxa. Szwecja jest nudna jeśli chodzi o widoki, ale ja akurat ją lubię.
03.02.2012, 09:30 | #4 |
Miasto: Otwock k. Warszawy / Ostrołęka / Toruń
Motocykl: RD07a
Online: 1 tydzień 2 dni 4 godz 40 min 6 s
|
Ja na Twoim miejscu pojechał bym gdzieś w Polskę, to już zalezy od tego co lubisz.
1. Bieszczady 2. Podlasie 3. Karkonosze ... a wszędzie znajdziesz jakieś czarne twarze, i jak z nimi pogadasz, to umówicie się na jakieś dwa dni, żeby pokazali Ci co lokalnie jest fajne, lub co bardziej ciekawe, pojeżdżą z Tobą w terenie, pokazą Tobie lokalne poligony i wyzwania. Pzdr M. |
03.02.2012, 09:45 | #5 |
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
Online: 1 miesiąc 21 godz 53 min 22 s
|
duch w narodzie ginie jejku jej ....
03.02.2012, 10:12 | #6 |
Miasto: Białystok
Motocykl: GSX,EXC
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 5 godz 49 min 25 s
|
Jaki masz motocykl i ile masz kasy do wydania?
Dobrym szosowym moto, to i na Wezuwiusz można w 6 dni obrócić. Oby przez Polskę a potem to autostrady i dzida. W Alpach i sama Italia to super widoki. Jest też po drodze kilka kaskaderskich podjazdów (San Marino, Monte Cassino no i Vesuvio.) Zazdroszczę takich dylematów |
03.02.2012, 13:32 | #7 |
Gość
Online: 0
|
W maju lepiej na południe. 6 dni to akurat dobry czas, żeby zobaczyć kawałek Rumunii lub Ukrainy. GDA --> Bieszczady na nocleg --> np. Maramuresz --> np. Bihor --> np. Transfogarasa --> powrót via Ukraina z noclegiem --> GDA.
Ukraina --> "polskimi" śladami - Lwów, Drohobycz, Czerniowce, Kamieniec Podolski --> Odessa --> powrót głównymi drogami (bo szybko) z noclegiem. Jeśli szosa, to w maju pięknie jest w Dalmacji, turystów jeszcze nie ma, adriatyk już cieplejszy niż Bałtyk. Jeśli bliżej GDA, to warta grzechu jest Estonia no i kraina wielkich jezior w .fi. |
03.02.2012, 15:05 | #8 |
Miasto: Gdańsk Borkowo
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 dni 20 godz 47 min 47 s
|
Kurczę, wielkie dzięki Panowie za podpowiedzi moto to Suzuki DR 650 z 91', zimuje teraz u mechaniora i będzie jak nówka, gotowa na wyjazd!!!!
Na północ chyba nie, bo zimno, ale Ukraina brzmi dobrze, może Odessa, i Kijów stadion zobaczyć, Lwów na cmentarz Orląt no i już jest plan ...ale jak by ktoś może miał jeszcze jakieś pomysły to proszę śmiało śmiało P.S raz jeszcze dzięki |
03.02.2012, 15:27 | #9 |
Miasto: Białystok
Motocykl: GSX,EXC
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 5 godz 49 min 25 s
|
Radzę tylko trochę pośmigać po odbiorze moto w celu sprawdzenia.
Co ma zrobić mechanik i dla czego nie robisz sam? |
03.02.2012, 16:23 | #10 |
BANDA LUBLIN
Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 1 godz 58 min 55 s
|
Może jest z wyksztalcenia piekarzem i tylko piekarzem i aż piekarzem i to rewelacyjnym , bo pracuje w zawodzie i w nim się specializuje . Przy okazji mógł by być dekarzem, pisarzem, cyrkowcem i tynkarzem, ale najwidoczniej nie jest, dlatego wypieka pieczywo, a serwis motocykla pozostawia serwisowi i mechanikom-mechanikom, nie mechanikom-rolnikom, mechanikom-lotnikom itd.
Dr dobry motór, gratulacje |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|